Τράπεζες
20-09-2021 | 08:00

Alpha Bank: Με πριμ 5% όσοι αποδεχτούν το πρόγραμμα εθελουσίας αυτή την εβδομάδα

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
Alpha Bank: Με πριμ 5% όσοι αποδεχτούν το πρόγραμμα εθελουσίας αυτή την εβδομάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα «τρέξει» το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η Alpha Bank, στοχεύοντας, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, σε 400 εργαζόμενους. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, στο προσωπικό των κεντρικών υπηρεσιών της Τράπεζας, και ειδικά στις εργασίες back office, και δευτερευόντως στο Δίκτυο. Οι επιλογές που προσφέρει είναι είτε άμεση αποχώρηση είτε τριετής άδεια μετ’ αποδοχών (sabbatical), κατά τη διάρκεια της οποίας ο εργαζόμενος δεν έχει υποχρέωση παροχής εργασίας προς την Τράπεζα.  

Το πλαφόν της αποζημίωσης του προγράμματος για την άμεση αποχώρηση ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται για τους εργαζόμενους άνω των 56 ετών που εργάζονται σε συγκεκριμένες κεντρικές διευθύνσεις και κατέχουν ανώτερες διοικητικές θέσεις. Δεδομένης της μικρότερης χρονικής απόστασης έως τη συνταξιοδότηση για αυτή την κατηγορία εργαζομένων, η αποζημίωση είναι ιδιαιτέρως ελκυστική και αντιστοιχεί, κατά μέσο όρο, σε περίπου 60 καθαρούς μισθούς. Επιπλέον, προβλέπεται πρόσθετη πριμοδότηση (5%) για όσους δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την πρώτη εβδομάδα (δηλ. την τρέχουσα) υλοποίησής του. 

Ως προς την επιλογή του 3ετούς sabbatical, το ανώτατο πλαφόν ορίζεται σε 200.000 ευρώ, με τον εργαζόμενο να λαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical το 50% του μισθού του, με ανώτατο πλαφόν. Επιπλέον, ανάλογα με τον χρόνο της οριστικής αποχώρησης, λαμβάνει το πρώτο έτος το 80% της αποζημίωσης, το δεύτερο έτος το 60% και το τρίτο, και τελευταίο, έτος του προγράμματος το 45% της αποζημίωσης.

To προσωπικό που θα αποχωρήσει διατηρεί το σύνολο των ευνοϊκών ρυθμίσεων και όρων σε δάνεια και κάρτες, μέχρι την ημερομηνία εξόφλησής τους, υπό την προϋπόθεση πως εξυπηρετούνται κανονικά. Λαμβάνει, επίσης, το σύνολο του ατομικού αποταμιευτικού προγράμματος (εισφορές εργαζόμενου και τράπεζας, περιλαμβανομένων αποδόσεων), ενώ διατηρεί την πρόσθετη νοσοκομειακή κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical ή για δύο έτη μετά την αποχώρηση, εφόσον επιλέξει την άμεση αποχώρηση. 

Σημειώνεται ότι μέσα από το πλέγμα κινήτρων που προσφέρονται, επιβεβαίωση της διαχρονικής σχέσης της Τράπεζας με το προσωπικό της, διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό πλαίσιο ασφάλειας που, ειδικά για την ηλικιακή ομάδα 56 ετών και άνω καλύπτει το σύνολο των αποδοχών τους μέχρι τα 62 έτη της ηλικίας τους. 

Με στοιχεία β΄ τριμήνου 2021, ο αριθμός προσωπικού της Alpha Bank σε επίπεδο Ομίλου ανέρχεται σε 6.629 άτομα, εκ των οποίων περίπου 400 άτομα απασχολούν οι θυγατρικές εξωτερικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.