Η κυβέρνηση της Κίνας επενδύει 500 εκατ. δολάρια σε ανταγωνίστρια της Didi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κυβέρνηση της Κίνας επενδύει 500 εκατ. δολάρια σε ανταγωνίστρια της Didi
Κινεζικά fund, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Πεκίνου, επενδύουν στην εταιρεία μίσθωσης οχημάτων Cao Cao Mobility.

Κινεζικά fund, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της κυβέρνησης της ασιατικής χώρας, επενδύουν στην εταιρεία μίσθωσης οχημάτων Cao Cao Mobility, σε μια κίνηση που «διαβάζεται» ως ένα ακόμα πλήγμα του Πεκίνου στην ανταγωνίστρια Didi, μετά από τις έρευνες κυβερνοασφάλειας που διεξάγει η Κίνα στην Didi.

Σύμφωνα με τους Finacial Times, η Cao Cao συγκέντρωσε το ποσό των 588 εκατ. δολαρίων από fund όπως τα Suzhou Xiangcheng Financial Holding Group και Suzhou Innovation Capital, με στόχο την προώθηση «ανοίγματος» της εταιρείας στην Κίνα, που μετρά ήδη παρουσία σε 62 πόλεις της ασιατικής χώρας.

Η Cao Cao προχώρησε σε μείωση των τιμών προμήθειας που λαμβάνει από τους οδηγούς από τον Ιούνιο, μετά από τους περιορισμούς και τους ελέγχους που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Κίνας στην Didi, στον απόηχο της IPO της δεύτερης στην Wall Street για 4,4 δισ. δολάρια.

Η Cao Cao, που ιδρύθηκε το 2015 με έδρα την πόλη Σουνζού, ανακοίνωσε πως ο Ιούλιος του 2021 ήταν ο μήνας με τη μεγαλύτερη εγγραφή συνδρομητών στο app της, ξεπερνώντας πλέον τους 10 εκατ. συνδρομητές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Didi: Στον «πάγο» τα σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider