ΤΑΙΠΕΔ: Διαδικασία βελτιωτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ Υποδομών 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΑΙΠΕΔ: Διαδικασία βελτιωτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ Υποδομών 
Αποσφραγίσθηκαν οι οικονομικές προσφορές των προεπιλεγέντων επενδυτών, της ιταλικής Italgas και της EPH από την Τσεχία.

Την εκκίνηση της διαδικασίας βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, για την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, αποφάσισε το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ σε συμφωνία με την ΕΛΠΕ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ταμείου. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και λειτουργούν από κοινού ως πωλητές.

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου αποσφραγίσθηκαν οι οικονομικές προσφορές των δύο προεπιλεγέντων επενδυτών, δηλαδή της ιταλικής Italgas και της EPH από την Τσεχία (μέσω της EP Investments Advisors).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η υποβολή βελτιωμένης προσφοράς μόνο από τον υψηλότερο προσφέροντα, καθώς η διαφορά των τιμημάτων των δύο διεκδικητών υπερέβαινε το 15%.

Μέσω της ιδιωτικοποίησης του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, παραχωρείται το 100% της ΕΔΑ Αττικής, το 100% της ΔΕΔΑ, καθώς και το 51% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Επίσης, ο προτιμητέος επενδυτής θα υποβάλει προσφορά και για το υπόλοιπο 49% της Εταιρείας Διαχείρισης των δικτύων διανομής Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας θα εξαγοραστεί από τη ΔΕΠΑ Υποδομών μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ με τη σημερινή κάτοχο του μειοψηφικού μεριδίου, ιταλική Eni Gas e Luce.

Επομένως, θα είναι ο μοναδικός μέτοχος στις τρεις παραπάνω εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν ήδη ή πρόκειται να αναπτύξουν δίκτυα διανομής φυσικού αερίου σε 10 Περιφέρειες.

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ

Στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης του 100% (65% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ» (ΕΛΠΕ)) του κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., οι πωλητές ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ προχώρησαν στη διαδικασία αποσφράγισης των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υπεβλήθησαν από τους 2 προεπιλεχθέντες επενδυτές (EP Investment Advisors και Italgas S.p.A.). Οι πωλητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαδικασία υποβολής βελτιωμένων προσφορών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider