Xiaomi: Εξαγοράζει startup αυτόνομης οδήγησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xiaomi: Εξαγοράζει startup αυτόνομης οδήγησης
Xiaomi
Ο κινεζικός κολοσσός των ηλεκτρονικών Xiaomi προχώρησε στην εξαγορά μίας startup αυτόνομης οδήγησης, μπαίνοντας σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά την ώρα που προσπαθεί να διαφοροποιήσει της δραστηριότητά του πέρα από τα smartphones.

Ο κινεζικός κολοσσός των ηλεκτρονικών Xiaomi προχώρησε στην εξαγορά μίας startup αυτόνομης οδήγησης, μπαίνοντας σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά την ώρα που προσπαθεί να διαφοροποιήσει της δραστηριότητά του πέρα από τα smartphones.

Συγκεκριμένα, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Deepmotion αντί περίπου 77,37 εκατ. δολαρίων για να «ενισχύσει την τεχνολογική ανταγωνιστικότητα» της μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τον Μάρτιο η Xiaomi είχε ανακοινώσει τα σχέδια ίδρυσης μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων με επένδυση 10 δισ. δολαρίων την επόμενη 10ετία.

Η εξαγορά θα βοηθήσει να ενσωματωθούν στοιχεία αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει τελικά η Xiaomi, ένα χαρακτηριστικό που προσθέτουν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επόμενης γενιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Xiaomi: Αυξημένα κατά 64% τα έσοδα στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider