Οι Western Digital και η Kioxia σε συζητήσεις για να δημιουργήσουν έναν κολοσσό των τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Western Digital και η Kioxia σε συζητήσεις για να δημιουργήσουν έναν κολοσσό των τσιπ
Σε προχωρημένες συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση με την ιαπωνική κατασκευάστρια τσιπ Koxia βρίσκεται η Western Digital, σε ένα deal 20 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ανώνυμη πηγή.

Σε προχωρημένες συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση με την ιαπωνική κατασκευάστρια τσιπ Koxia βρίσκεται η Western Digital, σε ένα deal 20 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ανώνυμη πηγή. Η κίνηση θα δημιουργήσει έναν κολοσσό στις μνήμες NAND που θα μπορεί να ανταγωνιστεί την Samsung Electronics.

Οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να φτάσουν σε συμφωνία ακόμη και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και ο CEO της Western Digital θα ήταν επικεφαλής του συνδυασμένου σχήματος, πρόσθεσε η πηγή.

Η Kioxia Holdings και η Western Digital είπαν στο Reuters ότι δεν σχολιάζουν εικασίες για συγχωνεύσεις.

Την είδηση της συγχώνευσης μετέδωσε χθες η The Wall Street Journal.

Ο συνδυασμός των δύο θα «ξαναγράψει» τον ανταγωνισμό για την ισχυρή ζήτηση για τσιπ μνήμης η οποία τροφοδοτείται από την επέκταση του 5G και την ενίσχυση της τηλεργασίας λόγω πανδημίας.

Ενώ η Samsung κυριαρχεί ελέγχοντας πάνω από το 1/3 της αγοράς NAND, η Kioxia έχει μερίδιο σχεδόν 19% και η Western Digital 15%. Η SK Hynix της Νότιας Κορεάς και οι αμερικανικές Micron Technology και Intel είναι επίσης μεγάλοι «παίκτες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider