Janus Henderson: Τα μερίσματα θα φτάσουν τα 1,4 τρισ. δολάρια το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Janus Henderson: Τα μερίσματα θα φτάσουν τα 1,4 τρισ. δολάρια το 2021
Τα μερίσματα που θα καταβληθούν στους επενδυτές προβλέπεται να αγγίξουν τα 1,39 τρισ. δολάρια το 2021, αντικατοπτρίζοντας μια ανάκαμψη που είναι ισχυρότερη της αναμενόμενης, σύμφωνα με νέα έκθεση της βρετανικής διαχειρίστριας asset Janus Henderson.

Τα μερίσματα που θα καταβληθούν στους επενδυτές προβλέπεται να αγγίξουν τα 1,39 τρισ. δολάρια το 2021, αντικατοπτρίζοντας μια ανάκαμψη που είναι ισχυρότερη της αναμενόμενης, σύμφωνα με νέα έκθεση της βρετανικής διαχειρίστριας asset Janus Henderson.

Η πρόβλεψη για τα μερίσματα του 2021 είναι μόλις 3% χαμηλότερη από το προ πανδημίας υψηλό, διαπιστώνει η εταιρεία.

Οι πληρωμές μερισμάτων στο β' τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 26% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο φτάνοντας τα 471,7 δισ. δολάρια, ήτοι μόλις 6,8% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα που καταγράφηκαν το β' τρίμηνο του 2009. Η Janus Henderson προβλέπει ότι οι διανομές μερισμάτων θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα εντός των επόμενων 12 μηνών.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, αναφέρει πως το 84% των ανά τον κόσμο επιχειρήσεων αύξησαν ή διατήρησαν τα μερίσματά τους σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2020.

Η εξέλιξη αποδίδεται εν πολλοίς στο ξεπάγωμα των πληρωμών από πολλές επιχειρήσεις αλλά και στη διανομή υψηλότερων έκτακτων μερισμάτων χάρη στα ισχυρότερα κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider