Θεμιστοκλέους: Ξεκινάει η δράση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεμιστοκλέους: Ξεκινάει η δράση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες
Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η πολιτεία, προκειμένου να διευκολύνονται οι πολίτες, να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

Τις επόμενες ημέρες θα αναπτυχθεί το νέο επιχειρησιακό σκέλος του προγράμματος "Ελευθερία", το οποίο θα αφορά στη διευκόλυνση του εμβολιασμού των υπαλλήλων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, όπως ενημέρωσε από το υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η νέα δράση, έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία με τη διερεύνηση του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από το προσωπικό της κάθε επιχείρησης και, ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων, είτε θα μεταβαίνει κινητή μονάδα στο ξενοδοχείο, είτε θα διευκολύνεται ο συντονισμένος "προγραμματισμός των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η πολιτεία, προκειμένου να διευκολύνονται οι πολίτες, να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας, όπως οι κατ' οίκον εμβολιασμοί, οι εμβολιασμμοί με κινητά συνεργεία σε απομακρυσμένες περιοχές και οι εμβολιασμοί ειδικών πληθυσμών, όπως είναι οι Ρομά, οι πρόσφυγες, οι άστεγοι και οι μετανάστες.

Ήδη, 725 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με το πρόγραμμα "εμβολιασμός κατ' οίκον", ενώ μέσω των κινητών συνεργείων στις απομακρυσμένες περιοχές έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6.000 πολίτες.

Μειωμένος αριθμός ημερήσιων εμβολιασμών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Θεμιστοκλέους, περισσότεροι από 5.170.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 49% στον γενικό πληθυσμό και 58% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Τα ραντεβού της εβδομάδας αυτής κυμαίνονται κατά μέσον όρο λίγο πιο πάνω από τις 40.000 σε καθημερινή βάση. ενώ τις τελευταίες δέκα μέρες 110.000 πολίτες έχουν κλείσει νέα ραντεβού, δηλαδή, ραντεβού πρώτης δόσης.

Αναφορικά με τις δυο ηλικιακές ομάδες των παιδιών και εφήβων που "άνοιξαν" τις προηγούμενες μέρες, μέχρι στιγμής 33.000 έφηβοι της ηλικιακής ομάδας 15-17ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους και περίπου λίγο περισσότερα από 5.300 παιδιά της ηλικιακής ομάδας 12- 14 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού.

Σήμερα, οι εμβολιασμοί αναμένεται να ανέλθουν στις 45.000. Όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ, η κάμψη αυτή, η οποία παρατηρείται και στις άλλες χώρες τις ΕΕ, ήταν αναμενόμενη και οι αρχές ευελπιστούν να αναστραφεί μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών.

"Αν δούμε καλά τα στοιχεία, παρά την πτώση που έχουμε στους εμβολιασμούς και αυτή την εβδομάδα, δηλαδή που είμαστε γύρω στις 60.000 σε καθημερινή βάση, παραμένουμε πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ημερήσιους εμβολιασμούς.

Σίγουρα η πτώση οφείλεται στο καλοκαίρι. Ήταν αναμενόμενη ως έναν βαθμό και ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες, μετά τις 15 Αυγούστου, θα ξαναδούμε αρκετά νέα ραντεβού να μπαίνουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider