ΔΕΛΤΑ: Πούλησε το 43,2% της ΜΕΒΓΑΛ έναντι 25,8 εκατ. ευρώ

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΛΤΑ: Πούλησε το 43,2% της ΜΕΒΓΑΛ έναντι 25,8 εκατ. ευρώ
Στην πώληση του 43,2% της ΜΕΒΓΑΛ προχώρησε η ΔΕΛΤΑ προς μέλη της οικογένειας Χατζάκου.

«Έκλεισε» και τυπικά, έναντι 25,863 εκατ. ευρώ η συμφωνία πώλησης και μεταβίβασης του ποσοστού 43,2% που κατείχε στη ΜΕΒΓΑΛ, η ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της VIVARTIA.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πώληση έγινε προς μέλη της οικογένειας Χατζάκου, ενώ η αξία πώλησης είναι 85% πάνω από τη λογιστική αξία (book value) που είχε η εταιρία ΔΕΛΤΑ στα βιβλία της.

Όπως είχε γράψει το insider.gr η οικογένεια Χατζάκου αναμένεται στη συνέχεια να μεταβιβάσει το 21,5% από το συνολικό 43,2% στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο ο οποίος και θα γίνει νέος μέτοχος στη γαλακτοβιομηχανία.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου θα ελέγχει πάνω από το 64% του μετοχικού κεφαλαίου, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος το 21,5% ενώ το υπόλοιπο Νίκη Χατζάκου – Συμεωνίδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ η πώληση θα ενισχύσει τη χρηματοοικονομική θέση της και θα εξυπηρετήσει περαιτέρω επενδυτικές της κινήσεις.

Σημειώνεται ότι η ΜΕΒΓΑΛ σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιοποιημένο ισολογισμό του 2019 κατέγραψε τζίρο 113,66 εκατ. ευρώ. Το EBITDA τοποθετείται στα 9,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων είναι κερδοφόρα στα 3,1 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider