Μετρό Αθήνας: «Κατάληψη» χώρων από την Αττικό Μετρό για τη Γραμμή 4

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετρό Αθήνας: «Κατάληψη» χώρων από την Αττικό Μετρό για τη Γραμμή 4
Σε ποια σημεία σε Γαλάτσι, Γουδή, Αθήνα γίνεται προσωρινή κατάληψη για να στηθούν εργοτάξια για σταθμούς.

Ρολάρουν σταδιακά, όπως μόλις προ ημερών ανέδειξε το insider, οι αρχικές κινήσεις και εργασίες για την προώθηση του μεγάλου έργου της κατασκευής της πρώτης φάσης της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, ενός εμβληματικού project που «φιλοδοξεί» να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της πόλης και να αποσυμφορήσει βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΓΕΝ. ∆/ΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ - ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ), προκύπτει ότι ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, «άναψε το πράσινο φως» για την προσωρινή κατάληψη χώρων από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για το έργο κατασκευής της Γραμμής 4 - Τμήμα Α΄ «Άλσος Βεΐκου - Γουδή», τόσο στον Σταθμό «ΓΑΛΑΤΣΙ» όσο και για τον Σταθμό «ΓΟΥΔΗ».

Ειδικότερα, επειδή η προσωρινή κατάληψη των υπόψη ιδιοκτησιών κρίνεται αναγκαία για την κατασκευή του Μετρό Αθήνας, και ειδικότερα για την κατασκευή του έργου “Κατασκευή της Γραμμής 4 - Τμήμα Α΄ «Άλσος Βεΐκου - Γουδή », Σταθμός «ΓΑΛΑΤΣΙ»” (κι ενώ προβλέπεται από τον ν.1955/91 η κατάληψη χώρων που εμπίπτουν στους σκοπούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.), αποφασίστηκε η κατάληψη των εξής χώρων από την Αττικό Μετρό (φερόμενοι ιδιοκτήτες είναι ιδιώτες αλλά και ο Δήμος Γαλατσίου):

• Εμβαδού 85 τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βεΐκου πλησίον της συμβολής της µε την οδό Εκάτης, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βεΐκου πλησίον των συμβολών της µε τις οδούς Εκάτης και Αρτέμιδος, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 2.595 τ.µ. που βρίσκεται επί των οδών Γαλατσίου, Ιπποκράτους και Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 45 τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Γαλατσίου 112, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 100 τ.µ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Γαλατσίου 110, στο Δήμο Γαλατσίου

• Εμβαδού 70 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους πλησίον της συμβολής της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 115 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους στη συμβολή της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 2.560 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 85 τ.µ. που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πρωτοπαπαδάκη, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 20 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη πλησίον της συμβολής της µε την οδό Αγίας Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.

• Εμβαδού 75 τ.µ. που βρίσκεται επί της οδού Αγίας Γλυκερίας στη συμβολή της µε την οδό Ιπποκράτους, στο Δήμο Γαλατσίου.

Αντίστοιχα, επειδή η προσωρινή κατάληψη της υπόψη ιδιοκτησίας κρίνεται αναγκαία για την κατασκευή του Μετρό Αθήνας και ειδικότερα για την κατασκευή του έργου: Κατασκευή της Γραμμής 4 - Τμήμα Α΄ «Άλσος Βεΐκου - Γουδή», Σταθμός «ΓΟΥΔΗ», αποφασίστηκε η προσωρινή κατάληψη χώρου:

  • Εμβαδού 6.160,00 τ.μ. που βρίσκεται επί της πλατείας Ελευθερίας και της Λεωφόρου Παπανδρέου στη συμβολή της με την οδό Σπηλιοπούλου, στο Δήμο Ζωγράφου (φερόμενοι ιδιοκτήτες του παραπάνω χώρου είναι ο Δήμος Ζωγράφου κ.λπ.).

Επίσης, γίνεται κατάληψη των εξής χώρων για τον σταθμό «ΕΛΙΚΩΝΟΣ»:

  • Εμβαδού 115,00 τ.μ. που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Μαραθώνος και Ζήνωνος, στο Δήμο Γαλατσίου, (φερόμενοι ιδιοκτήτες του παραπάνω χώρου είναι ο Δήμος Γαλατσίου κ.λπ.).
  • Εμβαδού 415,00 τ.μ. που βρίσκεται επί της οδού Μαραθώνος 2, στο Δήμο Γαλατσίου.
  • Εμβαδού 325,00 τ.μ. που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Γλυκερίας, στο Δήμο Γαλατσίου.
  • Εμβαδού 2.700,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Γλυκερίας, Πάρνηθος και Κοζάνης, στο Δήμο Γαλατσίου. Φερόμενοι ιδιοκτήτες του παραπάνω χώρου είναι ο Δήμος Γαλατσίου κ.λπ.

Μετά το πέρας των εργασιών, οι χώροι θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στην κατάσταση που αυτοί βρισκόταν πριν από την κατάληψη. Προς τούτο η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. να καταγράψει την υφιστάμενη, προ της κατάληψης, κατάσταση. Η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου των εργασιών, ενώ οι ιδιοκτήτες δικαιούνται της σχετικής αποζημίωσης.

Παράλληλα, η Αττικό Μετρό κάνει προσωρινή κατάληψη χώρων (Φρέαρ «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»):

  • Εμβαδού 485 τ.μ. που βρίσκεται πλησίον του πάρκου χωροφυλακής, στη συμβολή των οδών Τρικάλων και Αιγίου στο Δήμο Αθηναίων (φερόμενοι ιδιοκτήτες του παραπάνω χώρου είναι η Ιερά Μονή Πετράκη κ.λπ..).
  • Εμβαδού 1.160 τ.μ. που βρίσκεται πλησίον του πάρκου χωροφυλακής, στη συμβολή των οδών Τρικάλων και Αιγίου στο Δήμο Αθηναίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μετρό Αθήνας: Στη γραμμή εκκίνησης οι πρόδρομες εργασίες της Γραμμής 4

gazzetta
gazzetta reader insider insider