Ηλέκτωρ: «Προσκλητήριο» για υπογραφή σύμβασης για το «Πράσινο Εργοστάσιο»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλέκτωρ: «Προσκλητήριο» για υπογραφή σύμβασης για το «Πράσινο Εργοστάσιο»
Ο ΕΔΣΝΑ καλεί την κοινοπραξία υπό την Ηλέκτωρ, θυγατρικής της Ελλάκτωρ, για τη σύμβαση των 49,1 εκατ. ευρώ. «ΟΚ» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το… τελικό «προσκλητήριο» προς την κοινοπραξία της ΗΛΕΚΤΩΡ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ στον τομέα «περιβάλλοντος», απέστειλε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) ώστε να «πέσουν» οι υπογραφές για τη σύμβαση που αφορά στην «Αναβάθμιση και Λειτουργία του ΕΜΑ Άνω Λιοσίων και μετατροπή αυτού σε Πράσινο Εργοστάσιο».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η μετατροπή του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης σε «πράσινο εργοστάσιο», ώστε σταδιακά και εντός της πρώτης φάσης υλοποίησης της παρούσας σύμβασης (περίοδος μεταβατικής λειτουργίας) να μπορεί να δέχεται και επεξεργάζεται 300.000 τόνους/έτος σύμμεικτα-υπολειμματικά σύμμεικτα και προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα.

Σε σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 23 Ιουλίου 2021, ο ΕΔΣΝΑ «καλεί» εντός 20ημέρου την «ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. -W.A.T.T. Α.Ε. - ENVIROPLAN- ΑΡΣΗ Α.Ε.». για την υπογραφή της σύμβασης αναφορικά με τον σχετικό διαγωνισμό τον οποίο είχε κερδίσει το γκρουπ με συνολικό προσφερόμενο τίμημα 49.100.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%.

Όπως δε αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το σχέδιο σύμβασης καθώς και η προηγηθείσα διαγωνιστική διαδικασία κρίθηκαν νόμιμα με την υπ’ αριθμ. 297/2021 Πράξη του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ως εκ τούτου, ΕΔΣΝΑ και κοινοπραξία μπορούν να προχωρήσουν στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε αποκαλύψει προ διμήνου περίπου το insider, η κοινοπραξία είχε ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος στον διαγωνισμό για την αναβάθμιση και λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑ) Άνω Λιοσίων και τη μετατροπή του σε «Πράσινο Εργοστάσιο». Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό συμμετείχε και η εταιρεία ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε., η οποία όμως αποκλείστηκε.

Στην πορεία, η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ομόφωνα αποφάσισε να κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στην κοινοπραξία, κατόπιν του ελέγχου των δικαιολογητικών, ενώ πλέον, όπως προκύπτει, υπάρχει και το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider