Στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών η Didi: Έλεγχοι στα γραφεία της από 7 διαφορετικούς φορείς -Βουτιά 7% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών η Didi: Έλεγχοι στα γραφεία της από 7 διαφορετικούς φορείς -Βουτιά 7% για τη μετοχή
Αξιωματούχοι από επτά κινεζικούς κρατικούς οργανισμούς επισκέφτηκαν τα γραφεία της Didi για να διενεργήσουν ελέγχους κυβερνοασφάλειας.

Αξιωματούχοι από επτά κινεζικούς κρατικούς οργανισμούς επισκέφτηκαν τα γραφεία της Didi για να διενεργήσουν ελέγχους κυβερνοασφάλειας.

Αυτό τον μήνα, λίγες ημέρες μετά την πολυπροβεβλημένη εισαγωγή της Didi στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η Διεύθυνση Κυβερνοχώρου Κίνας (CAC) ανακοίνωσε έλεγχο αξιολόγησης της κυβερνοασφάλειάς της.

Ο κολοσσός του ride-hailing αναγκάστηκε να διακόψει την εγγραφή νέων χρηστών ενώ η εφαρμογή του αφαιρέθηκε από τα κινεζικά app stores.

Η CAC ισχυρίζεται πως η Didi συλλέγει παράνομα δεδομένα των χρηστών.

Η CAC, αλλά και η κρατική διεύθυνση για τη ρύθμιση της αγοράς SAMR που ελέγχει θέματα ανταγωνισμού, ήταν μεταξύ των οργανισμών που επισκέφτηκαν την Didi για την αξιολόγηση της ασφάλειας του δικτύου της.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η the Wall Street Journal μετέδωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρότειναν την καθυστέρηση της αρχικής δημόσιας προσφοράς της Didi στις ΗΠΑ και τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στην ασφάλεια του δικτύου της. Οι αρχές φοβούνται ότι ο τεράστιος όγκος δεδομένων της Didi θα πέσει σε αμερικανικά χέρια εξαιτίας των ελέγχων που απαιτεί η Ουάσιγκτον, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η μετοχή της Didi υποχωρεί σχεδόν 7% προσυνεδριακά, στα 11,91 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider