Αναβάθμιση της Alpha Bank σε MSCI και FTSE «βλέπει» η JP Morgan - Οι εκτιμώμενες εισροές

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάθμιση της Alpha Bank σε MSCI και FTSE «βλέπει» η JP Morgan - Οι εκτιμώμενες εισροές
Ένταξη της Alpha Bank στους δείκτες MSCI EM και FTSE EM «βλέπει» η JP Morgan.

Στους δείκτες MSCI EM και FTSE EM αναμένεται να ενταχθεί η Alpha Bank έχοντας ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ με την έκδοση 800 εκατ. νέων μετοχών, όπως εκτιμά η JP Morgan. Το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας θα αυξηθεί από 1.546 εκατ. μετοχές σε 2.346 εκατ. μετοχές, ενώ οι νέες μετοχές αναμένεται να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο στις 13 Ιουλίου. Η Alpha Bank βρίσκεται ήδη στο δείκτη MSCI EM Small Cap & FTSE EM.

Έτσι, με την ΑΜΚ αναμένεται να αυξηθεί η κεφαλαιοποίησή της κατά περισσότερο από 50%, με την MSCI πιθανότατα να προβαίνει σε επανεξέταση τμήματος μεγέθους μαζί με το συγκεκριμένη εξέλιξη. Η κεφαλαιοποίηση είναι επί του παρόντος πάνω από το όριο που απαιτείται για την ένταξη στο δείκτη MSCI Greece Index, του βασικού δείκτη της Morgan Stanley για τη χώρα (το όριο είναι επί του παρόντος περίπου 2,5 δισ. δολάρια) και ως εκ τούτου η MSCI ενδέχεται να προωθήσει την Alpha Bank στον δείκτη MSCI EM Standard.

Στο πρώτο σενάριο που εξετάζει ο αμερικανικός οίκος, όπου διατηρείται στον Small Cap οι εισροές μπορεί να ανέλθουν σε 37,92 εκατ. δολάρια (27,43 εκατ. δολάρια από FTSE και 10,5 εκατ. δολάρια από MSCI, με στάθμιση 0,01%) αλλά η αναβάθμιση στο δείκτη Standard θα διαμορφώσει ένα μέγεθος εισροών της τάξεως των 207,84 εκατ. δολαρίων (180,41 εκατ. δολάρια από προσθήκη σε MSCI και 27,43 εκατ. δολάρια από FTSE). Παράλληλα, η στάθμιση από μια τέτοια κίνηση αναβάθμισης θα φτάσει το 0,03% από 0,01%.

JP Morgan

Επιπλέον, ο οίκος FTSE, δεδομένου του μεγέθους της προσφοράς των μετοχών, είναι πιθανό να προχωρήσει σε ad hoc αύξηση της βαρύτητας των νέων μετοχών στο δείκτη FTSE Emerging Index.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider