Τράπεζες
09-07-2021 | 10:52

Attica Bank: Προχωρά σε ΑΜΚ από 120 εκατ. έως 240 εκατ. ευρώ εντός του 2021

Newsroom
Μοιράσου το
Attica Bank
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από 120 εκατ. έως 240 εκατ. ευρώ, εντός του 2021, με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, προχωρά η Attica Bank, έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η κίνηση αυτή, που αποτελεί την πρώτη αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, συνιστά ένα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και προόδου, σε συνέχεια της εξυγίανσης του Ισολογισμού της Τράπεζας με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της 31 Δεκεμβρίου 2020 και κατόπιν εξουσιοδότησης που έλαβε από τους μετόχους της Τράπεζας κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 07-07-2021.

Στόχος της αύξησης αυτής, είναι η υποστήριξη και η διασφάλιση της υλοποίησης του τριετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2023 που - μεταξύ των άλλων - προβλέπει και την αύξηση των δανειακών υπολοίπων κατά 2 δισ. ευρώ περίπου και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ταχεία αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας.

Έχοντας προχωρήσει στην ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για τον αναβαλλόμενη φορολογία, εφαρμόζοντας το σχεδιασμό της για μηδενισμό των κόκκινων δανείων εντός του έτους και υλοποιώντας τον επιχειρησιακό και ψηφιακό της μετασχηματισμό, με την άντληση των νέων αναπτυξιακών κεφαλαίων η τράπεζα επιβεβαιώνει πως η διοίκησή της δεν αρκείται μόνο στα «μικρά», αλλά απολύτως απαραίτητα για την εξυγίανσή της βήματα, αλλά επιλέγει την εφαρμογή ενός ενεργητικού και απόλυτα συνεκτικού σχεδιασμού για τη μετάβαση της Τράπεζας στην επόμενη μέρα με σκοπό να πρωταγωνιστήσει με το δικό της διακριτό ρόλο, προς όφελος των πελατών της, της οικονομίας και, φυσικά, των μετόχων και του προσωπικού της.

Αποφασίστηκε επίσης η άμεση πρόσληψη συμβούλων για τα θέματα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, σε συνεργασία με τους οποίους θα εξειδικευθούν οι όροι της αύξησης, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, ο τρόπος κάλυψης, το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου, και τα λοιπά αναγκαία κατά το νόμο στοιχεία, οπότε και το θέμα θα εισαχθεί εκ νέου προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει σχετικά το επενδυτικό κοινό με τη λήψη των αποφάσεων και την πρόοδο της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Η ενεργοποίηση του DTC, σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα, ανοίγει τον δρόμο της εξυγίανσης

Attica Bank: Το πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης – Ανάγκες για νέα κεφάλαια 300 εκατ. ευρώ, βλέπει η Διοίκηση