Ενισχύει την παρουσία της στην αγορά του καφέ η Coca-Cola HBC

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχύει την παρουσία της στην αγορά του καφέ η Coca-Cola HBC
Μετά τα Costa Coffee, η Coca-Cola HBC ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά του καφέ καθώς εξαγόρασε το 30% της ιταλικής εταιρείας Caffè Vergnano.

Το χαρτοφυλάκιό της στην αγορά του καφέ, στην οποία έχει ήδη παρουσία με την Costa Coffe ενισχύει η Coca-Cola HBC, καθώς η θυγατρική της, CC Beverages Holdings II BV, προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση του 30% της ιταλικής εταιρείας Caffè Vergnano, μιας από τις παλαιότερες εταιρείες επεξεργασίας και διανομής καφέ στη γειτονική χώρα.

Οι εταιρείες συμφώνησαν επίσης αποκλειστική συμφωνία διανομής του brand σε χώρες εκτός Ιταλίας στις οποίες δραστηριοποιείται η Coca-Cola HBC. Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με το εάν και πότε θα γίνει το λανσάρισμα του συγκεκριμένου brand. Άλλωστε όπως επισημαίνουν κύκλοι κοντά στην εταιρεία, το deal θα ολοκληρωθεί το β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οπότε και πιθανότατα τότε θα γίνουν γνωστά, τόσο το χρονοδιάγραμμα όσο και οι χώρες διανομής του σήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς έναν χρόνο πριν, η εταιρεία λάνσαρε στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της Costa Coffee. Ο στόχος, μάλιστα, όπως είχε τεθεί κατά την παρουσίαση τους, ήταν σε βάθος διετίας η εταιρεία να έχει διψήφιο μερίδιο αγοράς καθώς και συνεργασία με 1.500 ανεξάρτητους συνεργάτες την επόμενη τριετία. Ενδεικτικό εξάλλου της προτεραιότητας που δίνει ο Όμιλος στην κατηγορία του καφέ είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος, έως το 2030, η Costa Coffee να καταστεί leader της αγοράς.

Έτσι, μετά και τη νέα συμφωνία, η Coca-Cola HBC ουσιαστικά ενισχύει την παρουσία της στην αγορά του καφέ, καθώς Costa Coffee και Caffè Vergnano αναμένεται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στον κλάδο τα επόμενα χρόνια. «Με το Caffè Vergnano, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο καφέ που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων των καταναλωτών» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC.

Ποια είναι η Caffè Vergnano

Η Caffè Vergnano ιδρύθηκε το 1882 και είναι οικογενειακή ιταλική εταιρεία καφέ που εδρεύει στη Santena της Ιταλίας. Kατέχει την έκτη θέση στην ιταλική αγορά λιανικής, με παρουσία σε περισσότερες από 19 περιφέρειες της χώρα και πάνω από 4.500 πελάτες HORECA. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται προϊόντα όπως παραδοσιακός εσπρέσο σε διάφορα μείγματα, πακέτα και μορφές, όπως, καβουρδισμένος, αλεσμένος καθώς και σε κάψουλες. Το 2020 πούλησε περίπου 7.000 τόνους καφέ σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η CCH Holdings θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Caffè Vergnano και θα έχει τα δικαιώματα λήψης αποφάσεων που απορρέουν από τη μειοψηφική συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ιταλικής εταιρείας. Επίσης τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν οικονομικά στοιχεία της προωθούμενης συναλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Coca Cola HBC: Εξαγόρασε το 30% της ιταλικής Caffe Vergnano

Τα επόμενα πλάνα για τα Costa Coffee στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider