H UBS θα επιτρέπει στα 2/3 των υπαλλήλων να υιοθετήσουν υβριδικό μοντέλο εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H UBS θα επιτρέπει στα 2/3 των υπαλλήλων να υιοθετήσουν υβριδικό μοντέλο εργασίας
Η εσωτερική ανάλυση δείχνει ότι τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού βρίσκονται σε θέσεις κατάλληλες για υβριδική εργασία, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής στο γραφείο.

Στην απόφαση να επιτρέψει οριστικά στα δύο τρίτα των υπαλλήλων της να υιοθετήσουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας τόσο από το σπίτι όσο και από το γραφείο, προχωρά η UBS Group AG, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πρόσωπο εξοικειωμένο με τα σχέδια, σε μια προσπάθεια να είναι πιο ανταγωνιστική στις προσλήψεις σε σύγκριση με άλλες αμερικανικές τράπεζες που έχουν υιοθετήσει αντίστοιχες προσεγγίσεις.

Επίσης, η τράπεζα έχει δεσμευτεί να προσφέρει στο προσωπικό την ευελιξία διευθέτησης της εργασίας, βάσει ρόλων και τοποθεσιών. Η εσωτερική ανάλυση της τράπεζας δείχνει ότι τα δύο τρίτα του εργατικού της δυναμικού βρίσκονται σε θέσεις κατάλληλες για υβριδική εργασία, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής στο γραφείο.

Σημειώνεται πως η UBS δεν σχολίασε τις πληροφορίες, τις οποίες είχαν μεταδώσει πρώτοι οι Financial Times.

Εξάλλου, η Goldman Sachs έχει ζητήσει από όλους σχεδόν τους υπαλλήλους στις ΗΠΑ να επιστρέψουν στα γραφεία τους, η JPMorgan ζήτησε από τους περισσότερους εργαζόμενους της να επιστρέφουν σταδιακά στα γραφεία από τις 6 Ιουλίου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «εάν μπορείτε να πάτε σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, τότε μπορείτε να έρθετε στο γραφείο και σας θέλουμε εκεί».

Από την άλλη πλευρά, η Citigroup είπε στους περισσότερους εργαζόμενους ότι μπορούν να υιοθετήσουν ένα υβριδικό πρόγραμμα μεταξύ σπιτιού και γραφείου μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider