Vivendi: Οι μέτοχοι θα κρίνουν αν η Universal Music θα εισαχθεί στον Euronext

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vivendi: Οι μέτοχοι θα κρίνουν αν η Universal Music θα εισαχθεί στον Euronext
Είχε προηγηθεί προ μηνών η εξαγορά του 10% της UMG για 4 δισ. δολάρια από την SPAC του Ουίλιαμ Άκμαν, Pershing Square Tontine.

Ο γαλλικός κολοσσός των media Vivendi αναμένει ψήφο έγκρισης από τους επενδυτές στις προτάσεις της σε σχέση με την θρυλική Universal Music.

Αν αυτές εγκριθούν η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία του κόσμου που συνεργάζεται με ονόματα όπως Λέιντι Γκάγκα και Τέιλορ Σουίφτ, θα ολοκληρώσει την εισαγωγή της στον δείκτη Euronext του Άμστερνταμ πριν τα τέλη Σεπτέμβρη, ανακοίνωσε η Vivendi.

Oι μέτοχοι πρόκειται να ψηφίσουν πάνω στην πρόταση την Τρίτη.

Είχε προηγηθεί προ μηνών η εξαγορά του 10% της UMG για 4 δισ. δολάρια από την SPAC του Ουίλιαμ Άκμαν, Pershing Square Tontine, ένα deal που ανέβασε την αξία της UMG στα 41,55 δισ. δολάρια.
Μια σύμπραξη εταιρειών της οποίας ηγείται η κινεζική Tencent Holdings, ήδη κατέχει το 20% του ομίλου. Η UMG αντιστοιχεί στα περίπου τρία τέταρτα των κερδών της Vivendi.

H προγραμματισμένη συνάντηση των μετόχων πρόκειται να αποφασίσει αν θα υπάρξει διαμοιρασμός του 60% του μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους, μαζί με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.
Αν και αναμένεται οι προτάσεις να υποστηριχθούν στην αρχική συνάντηση, έχουν υπάρξει και κριτικές όπως από τα hedge fund funds Artisan Partners και Bluebell που θεωρούν πως η διανομή θα ευνοήσει αναντίστοιχα πολύ τον μεγαλοεπενδυτή Βίνσεντ Μπολόρ.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος κατέχει το 30% των δικαιωμάτων ψήφου στην UMG. Για να εγκριθούν οι αποφάσεις είναι αναγκαίο το 50% των ψήφων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider