Μαλαματίνα: Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το σχέδιο εξυγίανσης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαλαματίνα: Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το σχέδιο εξυγίανσης
Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες ώστε o νέος επενδυτής, ο Όμιλος εταιρειών Mantis, να προχωρήσει τα σχέδια του και η ιστορική οινοποιία να περάσει επίσημα σε νέα εποχή έπειτα από 126 χρόνια.

Έπειτα από δύο αναβολές, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού συζητήθηκε τελικά σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση για επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης της οινοποιίας Μαλαματινά που έχει καταθέσει ο Όμιλος εταιρειών Mantis.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες ώστε o νέος επενδυτής να προχωρήσει τα σχέδια του και η ιστορική οινοποιία να περάσει επίσημα σε νέα εποχή έπειτα από 126 χρόνια. Η Mantis, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, «έτρεχε» ήδη τις πωλήσεις στο εσωτερικό, στα σούπερ μάρκετ όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και πλέον στο κανάλι της εστίασης.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο εξυγίανσης της «Μαλαματίνα» προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία νέας εταιρείας και η μεταφορά σε αυτή, μέρους του ενεργητικού και ποσοστού περίπου 24% της συνολικής οφειλής της οινοποιίας, η οποία φτάνει τα 35,9 εκατ. ευρώ, προς τράπεζες και άλλα ιδρύματα και φορείς (Piraeus SNF DAC, doValue, Εθνική Τράπεζα, ABS Metexelixis).

Η εταιρεία, υπό το νέο καθεστώς, προβλέπεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη από τον δεύτερο χρόνο. Ο τζίρος της αναμένεται να αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 3%, με προοπτική να ανέλθει σε 14,7 εκατ. ευρώ το 11ο έτος. Αναμένεται παράλληλα να παράγει 5,6 εκατ. λίτρα το πρώτο έτος λειτουργίας της, ενώ από το έβδομο έτος αναμένεται να αυξηθεί στα 7,5 εκατ. λίτρα. Ο επενδυτής τέλος δεσμεύεται να καταβάλλει 2,3 εκατ. ευρώ ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, καθώς και να ενισχύσει την εταιρεία για την ανάπτυξη της με 9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαλαματίνα: Τα βήματα προς την εξυγίανση και η ευχάριστη «έκπληξη» των εξαγωγών

Μαλαματίνα: Η ιστορική οινοποιία που αλλάζει χέρια έπειτα από 125 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider