Apple: Αισιοδοξία αναλυτή - Η αξία της θα φτάσει τα 3 τρισ. δολάρια μέχρι το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Αισιοδοξία αναλυτή - Η αξία της θα φτάσει τα 3 τρισ. δολάρια μέχρι το 2022
Apple
Η Apple είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 2,1 τρισ. δολάρια.

Κεφαλαιοποίηση 3 τρισ. δολαρίων θα μπορούσε να φτάσει η Apple το 2022, σε διάστημα 12 - 18 μηνών από σήμερα, «αποδεικνύοντας» λάθος όσους είναι σκεπτικιστές για την πορεία της, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wedbush, Dan Ives, ο οποίος είναι αισόδοξος για μια ανοδική πορεία στην τιμή της μετοχής της τεχνολογικής εταιρείας.

Οι μετοχές του τεχνολογικού γίγαντα σημειώνουν απώλειες 5% από την αρχή του χρόνου, με τους επενδυτές να «πουλάνε» τις μετοχές τους, μετά από ένα ιστορικό δ' τρίμηνο.

Η Apple είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 2,1 τρισ. δολάρια, με τον CEO Tim Cook να οδηγεί την εταιρεία «εκτός» του στενού πλαισίου της «εταιρείας τεχνολογικών συσκευών» και να μετατρέπει το brand σε «ένα οικοσύστημα υπηρεσιών», με μία βάση περισσότερων από ενός δισεκατομμυρίου χρηστών.

Στα τέλη Απριλίου ο Ives αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Apple, από τα 175 δολάρια ανά μετοχή στα 185 δολάρια ανά μετοχή, διατηρώντας σύσταση «outperform» για τη μετοχή.

Ο αναλυτής αξιολογεί τις υπηρεσίες λογισμικού της Apple στα 1 τρισ. δολάρια αυτή τη στιγμή και εκτιμά πως η αξία αυτή θα αυξηθεί στα 1,5 τρισ. δολάρια, ώστε να φτάσει η συνολική αξία της εταιρείας στα 3 τρισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει, υπάρχουν διάφορα πιθανά εμπόδια που θα μπορούσαν να ανακόψουν την αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας, όπως η δικαστική διαμάχη με την Epic Games και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατηγορεί την εταιρεία για καταχρηστικές τακτικές στη λειτουργία του Apps Store.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Οι υπάλληλοι επιστρέφουν στο γραφείο... αλλά για τρεις μέρες 

gazzetta
gazzetta reader insider insider