Δεν περιλαμβάνεται στην εξαγορά της Chipita από τη Mondelez η Νίκας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν περιλαμβάνεται στην εξαγορά της Chipita από τη Mondelez η Νίκας
Η Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ δεν περιλαμβάνεται στην εξαγορά της Chipita ABEE από τη Mondelez International.

Η Νίκας ΑΒΕΕ δεν περιλαμβάνεται στην εξαγορά της Chipita ABEE από τη Mondelez International, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 26 Μαΐου, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της, σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνει, εξάλλου, ότι όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση της Mondelez International και της Chipita AE, η ολοκλήρωση της ως άνω εξαγοράς εξαρτάται μεταξύ άλλων από την έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού. Συνεπώς δεν μπορεί να προβλεφθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συναλλαγής αυτής.

Υπενθυμίζει ότι η Mondelēz International ανακοίνωσε την Τετάρτη τη συμφωνία για την εξαγορά της Chipita, με το τίμημα της εξαγοράς να ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. δολάρια και υπόκειται σε ορισμένες προσαρμογές κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Το εν λόγω τίμημα, χρηματοδοτήθηκε μέσω ενός συνδυασμού έκδοσης νέου δανεισμού και υφιστάμενων ρευστών διαθεσίμων. Η Mondelēz International εκτιμά ότι η συναλλαγή θα συμβάλλει στην άμεση αύξηση των κερδών ανά μετοχή. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση αρχών ανταγωνισμού και την πλήρωση τελικών όρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το παρασκήνιο της συμφωνίας και η επόμενη μέρα του χρυσού deal Chipita – Mondelez

Eξαγορά της Chipita από τη Mondelēz International έναντι δύο δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider