Συνεχίζει την γεωγραφική της επέκταση η Wolt - Διαθέσιμη και στο Βόλο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει την γεωγραφική της επέκταση η Wolt - Διαθέσιμη και στο Βόλο
Εντός του 2021 έχουν προστεθεί συνολικά 3 νέες πόλεις στο δίκτυο κάλυψης της δημοφιλούς εφαρμογής (Λάρισα, Πάτρα, Βόλος) και έπεται συνέχεια.

Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας είναι ο επόμενος προορισμός για τη Wolt που συνεχίζει την γεωγραφική της επέκταση στη χώρα μας και το αναπτυξιακό της πλάνο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εφαρμογή online delivery η τρίτη πόλη που επεκτείνεται εντός του 2021 μετά την Πάτρα και τη Λάρισα, είναι αυτή του Βόλου. Η έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας στο Βόλο, γίνεται σε συνεργασία με πολυάριθμους χώρους εστίασης, ενώ όπως αναφέρει η εταιρεία ο αριθμός των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων θα αυξάνεται καθημερινά. Μέσω της συνεργασίας με τη Wolt, οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν τα έσοδα τους αποκτώντας άμεσα πρόσβαση στο online κανάλι διανομής.

Οι πελάτες της Wolt έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, με μενού το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφίες, ώστε η επιλογή να γίνεται ακόμη πιο εύκολη. Τα προϊόντα παραδίδονται σε μέγιστο χρόνο 30’ λεπτά. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της παραγγελίας τους σε ζωντανό χρόνο μέσα από το live tracking της εφαρμογής και εφόσον το επιθυμούν οι παραγγελίες παραδίδονται ανέπαφα και με ασφάλεια. Η Wolt παρέχει επίσης τη δυνατότητα προγραμματισμού της παράδοσης σε ημέρα και ώρα που τους εξυπηρετεί, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί, έχουν στη διάθεσή τους την ταχύτερη και καλύτερη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών στο online delivery, που απαντάει στα μηνύματα σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα.

«Με μεγάλη χαρά ξεκινάμε τη λειτουργία μας στην πόλη του Βόλου. Ο Βόλος είναι μια πόλη με δυναμική, στην οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ξεχωρίσουμε με τη μοναδική εμπειρία και αποτελεσματικότητα που προσφέρει η τεχνολογία μας προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων της πόλης». Σχολιάζοντας την ανάπτυξη της εταιρίας μέχρι στιγμής συμπλήρωσε: «ο Βόλος είναι η 3η πόλη που καλύπτουμε μέσα στη χρονιά, και θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά επεκτείνοντας τη γεωγραφική κάλυψη και το εύρος των προϊόντων που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Να σημειωθεί ότι η Wolt δείχνει να επεκτείνεται ταχύτατα εντός ελληνικών συνόρων. Μόλις τον προηγούμενο μήνα έκανε τα εγκαίνια της νέας υπηρεσίας Wolt Market προσφέροντας στους καταναλωτές πελάτες της είδη σούπερ μάρκετ πέρα από τo delivery γευμάτων που παρέχει σε συνεργασία με εστιατόρια και ταχυφαγεία. Μάλιστα η Ελλάδα αποτέλεσε την πρώτη χώρα εκτός Φινλανδίας που η Wolt εφάρμοσε την νέα υπηρεσία με στόχο όπως διευκρίνιζε τότε η ελληνική αγορά να αποτελέσει οδηγό για την περαιτέρω ανάπτυξη του Wolt Μarket σε άλλες χώρες.

Η εταιρεία μάλιστα αναμένεται να συνεχίσει την γεωγραφική επέκταση της υπηρεσίας πέρα από τα σχέδια επέκτασης σε νέους τομείς λιανικής, όπως αυτός των σούπερ μάρκετ.

Αρωγός στα σχέδιά της θα είναι τα κεφάλαια ύψους 440 εκατ. ευρώ, που σήκωσε πρόσφατα η startup τεχνολογίας με έδρα το Ελσίνκι η οποία δραστηριοποιείται και στην χώρα μας από το 2019.

Σημειωτέον ότι η Wolt ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2015 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με συνεργάτες 10 εστιατόρια. Σε μόλις πέντε χρόνια, επεκτάθηκε σε 23 χώρες και 129 πόλεις και σήμερα απασχολεί περισσότερα από 2.200 άτομα. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους με αφορμή και τις νέες απαιτήσεις που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, επέκτεινε τη δραστηριότητα της πέρα από τα εστιατόρια και τη διανομή φαγητού στον τομέα των ειδών παντοπωλείου και ευρύτερα στη λιανική: για παράδειγμα, είναι τώρα δυνατό ο καταναλωτής να αγοράσει τα πάντα, από καλλυντικά έως τροφές για κατοικίδια και φαρμακευτικά προϊόντα στην πλατφόρμα της. Πλέον, η Wolt συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 1500 καταστήματα λιανικής σε διαφορετικές αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider