Τράπεζες
14-05-2021 | 18:10

Attica Bank: Προτιμητέος επενδυτής η Ellington για την τιτλοποίηση «Ωμέγα»

Newsroom
Μοιράσου το
Attica Bank: Προτιμητέος επενδυτής η Ellington για την τιτλοποίηση «Ωμέγα»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Δεσμευτική πρόταση από τον χρηματοοικονομικό όμιλο Ellington Solutions S.A για την απόκτηση της ενδιάμεσης θέσεως (Mezzanine Νote) και του τίτλου μειωμένης εξασφάλισης (Junior Note) καθώς και πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ Α.Ε. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ», η οποία έγινε αποδεκτή ως προς το πλαίσιο της από την Τράπεζα, έλαβε η Attica Bank.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της στις 27.04.2021 αναφορικά με την τιτλοποίηση «Ωμέγα» (πρώην Artemis), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε από τον χρηματοοικονομικό όμιλο Ellington Solutions S.A. δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση της ενδιάμεσης θέσεως (Mezzanine Νote) και του τίτλου μειωμένης εξασφάλισης (Junior Note) καθώς και πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ Α.Ε. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ», η οποία έγινε αποδεκτή ως προς το πλαίσιο της από την Τράπεζα.

H Ellington Solutions S.A. κατέστη προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο σχετικής διαδικασίας προσφορών, η δε δεσμευτική πρόταση υπεβλήθη εκ μέρους της κατόπιν ολοκλήρωσης χρηματοοικονομικού ελέγχου (due diligence) των υπό απόκτηση στοιχείων.

Η Ellington Solutions S.A. είναι ο επενδυτικός μοχλός της Ellington Management Group (Ellington) στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη σχετική παρουσίαση, η Ellington ιδρύθηκε το 1994 στις ΗΠΑ, αποτελεί ηγετικό επενδυτικό όμιλο με παρουσία στην Αμερική και στην Ευρώπη και έχει υλοποιήσει επενδύσεις με κεφάλαια που υπερβαίνουν τα $10 δισ.  Ως σύμβουλος της Τράπεζας λειτούργησε η Storm Harbour Greece.

Με την επιλογή του επενδυτή εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, η αποφασισθείσα από τη Διοίκηση της Τράπεζας στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της σχεδίου και του μηδενισμού των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, τιτλοποίηση «Ωμέγα».

Η Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο και ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.