Το Ilida Business Center από τη Lamda Development απέκτησε η Prodea Investments

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ilida Business Center από τη Lamda Development απέκτησε η Prodea Investments
Η συναλλαγή εκτιμάται ότι δεν θα έχει επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της Lamda Development, ενώ θα προκύψει όφελος 39,1 εκατ. ευρώ.

Στην υπογραφή Σύμβασης Πώλησης Ονομαστικών Μετοχών με την εταιρεία Lamda Development SA για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Lamda Ilida Office SMSΑ, 100% θυγατρικής της Lamda Development και ιδιοκτήτριας του κτηρίου γραφείων «Ilida Business Center» στο Μαρούσι, προχώρησε η Prodea Investments.

Η εν λόγω πώληση/μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί μετά την πλήρωση συγκεκριμένων αναβλητικών αιρέσεων που προβλέπονται στην προαναφερθείσα Σύμβαση Πώλησης Ονομαστικών Μετοχών. Ως απώτατη ημερομηνία πλήρωσης των αναβλητικών αιρέσεων έχει τεθεί η 30/09/2021. To τίμημα για την αγορά των μετοχών θα ισούται με την αξία της καθαρής θέσης (NAV) της προς απόκτηση εταιρείας, όπως αυτή θα προσδιοριστεί σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους της ως άνω σύμβασης κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σύμφωνα με τη Lamda Development, η συναλλαγή εκτιμάται ότι δεν θα έχει επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ενώ θα προκύψει όφελος σε επίπεδο ομίλου από τη μείωση των ενοποιημένων δανειακών υποχρεώσεων κατά το ποσό 39,1 εκατ. ευρώ (ήτοι η ονομαστική αξία του δανείου της Θυγατρικής την 31/12/2020). Η ως άνω συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της Εταιρείας που στοχεύει στην επικέντρωση των δραστηριοτήτων στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού και τα εμπορικά της κέντρα.

Σημειώνεται πως το «Ilida Business Center» είναι ένα εμβληματικό και διαχρονικό κτίριο γραφείων υψηλής ποιότητας κατασκευής, έχει συνολική επιφάνεια ανωδομής 11.750 τ.μ. και διαθέτει συνολικά 277 θέσεις στάθμευσης. Βρίσκεται σε προνομιακή θέση, δίπλα στο Golden Hall και το ΟΑΚΑ, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση τόσο μέσω της Λεωφόρου Κηφισίας όσο και μέσω της Αττικής Οδού (Κόμβος Λ. Κηφισίας ή «Δακτυλίδι») και προστίθεται στις υφιστάμενες επενδύσεις της PRODEA στον βόρειο άξονα και το business district του Αμαρουσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider