Γεωργιάδης: Αύξηση ελέγχων στο 1.000% - Στο 600% τα πρόστιμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Αύξηση ελέγχων στο 1.000% - Στο 600% τα πρόστιμα
Έχουμε αύξηση στους ελέγχους 1.000% και στα πρόστιμα 600%.

Αύξηση των ελέγχων κατά 1000% και των προστίμων κατά 600% επιτεύχθηκε από τη δράση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την παράδοση, σήμερα το πρωί, δύο μισθωμένων αυτοκίνητων που θα συμβάλουν στη μάχη κατά του παραεμπορίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η παράδοση των δύο οχημάτων, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογράψει με τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, έγινε από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας, στην πλατεία Κάνιγγος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την τελετή ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα!

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τον Πρόεδρό του, τον κύριο Χατζηθεοδοσίου, διότι σε εφαρμογή και τήρηση του μνημονίου συνεργασίας που έχουμε συνυπογράψει με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτού και τη ΔΙΜΕΑ, μας δωρίζουν σήμερα δύο αυτοκίνητα τα οποία θα συμπληρώσουν τις δυνάμεις που έχουμε για την πάταξη του παράνομου εμπορίου.

Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προχωρήσαμε σε άμεσες ενέργειες για την πάταξη αυτού του φαινομένου. Προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου και ιδρύσαμε τη ΔΙΜΕΑ. Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της ΔΙΜΕΑ, λίγο λιγότερο για την ακρίβεια καθώς ψηφίσαμε τον Νόμο πέρυσι τον Ιούνιο, όλοι καταλαβαίνουν και δια γυμνού οφθαλμού την τεράστια πρόοδο που έχει γίνει. Έχουμε αύξηση στους ελέγχους 1.000% και στα πρόστιμα 600%. Έχουμε πιάσει πάρα πολλές αποθήκες με παράνομα προϊόντα. Και ήδη η εικόνα στους δρόμους έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Αυτό που βλέπαμε πριν από δύο χρόνια παντού στα πεζοδρόμια να πωλούνται παράνομα προϊόντα, σήμερα έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Και αν κάπου συμβαίνει, παρεμβαίνει αμέσως η ΔΙΜΕΑ.

Θέλω να συγχαρώ τον διοικητή της ΔΙΜΕΑ, τον κύριο Μελισσινό, και τον γενικό γραμματέα, τον κύριο Σταμπουλίδη, της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, γιατί η αντίδρασή μας σε όλα αυτά είναι καίρια και αποτελεσματική. Κάναμε πράξη μία από τις βασικές μας προεκλογικές υποσχέσεις.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 888 παραβάσεις τη Μ. Τετάρτη - Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider