Νέα δεδομένα στην αγορά από το Σάββατο - Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα δεδομένα στην αγορά από το Σάββατο - Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων
Ποια καταστήματα ανοίγουν και πώς λειτουργούν. Τι αλλάζει σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη. Ανοιχτά μπορούν να είναι τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων.

Στη «μάχη» μπαίνουν από σήμερα, Σάββατο, εμπορικά κέντρα καθώς και εκπτωτικά χωριά που λειτουργούν πλέον, όπως και το υπόλοιπο λιανεμπόριο με click inside, sms στο 13032 και τρίωρο περιορισμό, ενώ ανοίγουν και τα κέντρα αισθητικής.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αυτή τη φορά άναψε το «πράσινο φως», κάνοντας αποδεκτές τις σχετικές προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και έτσι λίγο πριν από την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, θα ανεβάσουν ρολά και οι μοναδικές επιχειρήσεις στο λιανικό εμπόριο που παρέμεναν κλειστές.

Επιπλέον από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη θα λειτουργούν, όπως ακριβώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δηλαδή με τη μέθοδο click inside.

Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα

Για εμπορικά κέντρα τίθενται σε ισχύ περιορισμοί που αφορούν τόσο στα καταστήματα όσο και στους κοινόχρηστους χώρους. Συγκεκριμένα ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων είναι ένας πελάτης για κάθε 25 τ.μ. με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων, ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Κλειστά ωστόσο θα παραμείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ακόμη και για take away ή delivery που βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών κέντρων είναι από 7 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ τις καθημερινές, με εξαίρεση τη Μεγάλη Παρασκευή που θα μπορούν να λειτουργούν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί με τα εμπορικά καταστήματα σχετικά με τη χρήση μάσκας από προσωπικό και πελάτες, αποστάσεις στα ταμεία καθώς και το υποχρεωτικό self test για τους εργαζόμενους.

Και τα κέντρα αισθητικής λειτουργούν επίσης μόνο κατόπιν ραντεβού, η απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας είναι 2 μέτρα, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες, ενώ οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη της λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Ανοιχτά τέλος μπορούν να είναι την Κυριακή 25 Απριλίου εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Το προτεινόμενο ωράριο είναι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider