Τράπεζες
23-04-2021 | 20:21

ΤΧΣ: Ορόσημο η επιτυχημένη ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς – Το Ταμείο συμμετείχε με τους ίδιους όρους με τους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
ΤΧΣ: Ορόσημο η επιτυχημένη ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς – Το Ταμείο συμμετείχε με τους ίδιους όρους με τους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ορόσημο για την ίδια την Τράπεζα και την ελληνική οικονομία, αποτελεί η επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, δηλώνει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»).

Το Ταμείο επισημαίνει ότι, γνώμονα την αποστολή του στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, συμμετείχε μαζί με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές υπό τους ίδιους όρους στην διεθνή προσφορά. Θα συνεχίσει δε, να υποστηρίζει την Τράπεζα στην πορεία εξυγίανσής της, η οποία συνδέεται άρρηκτα με τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας στη μετά-πανδημία εποχή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΤΧΣ αναφέρει τα εξής:

Η επιτυχημένη αύξηση της Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. (η «Εταιρεία») αποτελεί ορόσημο τόσο για την πορεία του Ομίλου Πειραιώς (o «Όμιλος Πειραιώς»)  προς μία ισχυρή οργανική κερδοφορία, όσο και για την διατήρηση της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με όρους αγοράς. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που του παρέχει ο Νόμος και με γνώμονα την αποστολή του στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, συμμετείχε μαζί με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές υπό τους ίδιους όρους στην διεθνή προσφορά. Η σημαντική ζήτηση από υψηλής ποιότητας διεθνείς επενδυτές στο ανώτατο σημείο του εύρους της τιμής, αναδεικνύει την εμπιστοσύνη στο φιλόδοξο πλάνο της Τράπεζας για τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού της και στην ικανότητά της να προσελκύει σημαντικά νέα κεφάλαια.  Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνθηκε η προνομιακή κατανομή στους υφιστάμενους μετόχους που συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα.  

Μέσω αυτής της συναλλαγής, ο Όμιλος Πειραιώς εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους για να υλοποιήσει το σχέδιο μετασχηματισμού του και τους φιλόδοξους αναπτυξιακούς στόχους του, επιστρατεύει τη στήριξη μιας ευρύτερης βάσης ιδιωτών μετόχων και επιτυγχάνει την ευρύτερη διασπορά και εμπορευσιμότητα της μετοχής της Εταιρείας. Επίσης, προωθούνται οι συνεχείς προσπάθειες της Διοίκησης για την εξυγίανση του ισολογισμού και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και κερδοφορίας  της Τράπεζας Πειραιώς. Το ΤΧΣ επιδιώκει και εργάζεται για την υποστήριξη της Τράπεζας σε αυτή την πορεία που συνδέεται άρρηκτα με τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας στη μετά-πανδημία εποχή.

Για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ σε αυτή τη φάση ήταν η Société Générale και οι νομικοί σύμβουλοι ήταν η διεθνής δικηγορική εταιρεία CliffordChance και για θέματα ελληνικού δικαίου η δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης Financial Holdings Α.Ε.  
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.