BAE Systems: Προσφορά για το πρόγραμμα θωρακισμένων οχημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BAE Systems: Προσφορά για το πρόγραμμα θωρακισμένων οχημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης
Η αξία του συμβολαίου που προσπαθεί να εξασφαλίσει η βρετανική εταιρεία θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 45 δισ. δολάρια.

Η βρετανική αμυντική βιομηχανία BAE Systems κατέθεσε προσφορά για την προμήθεια θωρακισμένων οχημάτων κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μια συμφωνία δεκάδων δισ. δολαρίων.

Η BAE, σε συνεργασία με την ισραηλινή Elbit Systems, θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο M2 Bradley που ξεκίνησε με το αμερικανικό δημόσιο, με την Telegraph να υποστηρίζει ότι η αξία του συμβολαίου θα μπορούσε να ανέλθει στα 45 δισ. δολάρια.

Προσφορές για το πρόγραμμα Optionally Manned Fighting Vehicle έχουν ήδη καταθέσει η αμερικανική General Dynamics και η γερμανική Rheinmetall, ενώ στο διαγωνισμό ενδέχεται να μπει και η αμερικανική L3Harris Technologies.

Παρόμοιος διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί και τον Ιανουάριο του 2020 από τον αμερικανικό στρατό, για να λήξει ως άγονος, μετά από μια και μοναδική προσφορά από την General Dynamics. Στον τότε διαγωνισμό, η BAE δεν είχε καταθέσει πρόταση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider