Πώς λειτουργούν από σήμερα τo Αttica και τα μεγάλα πολυκαταστήματα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς λειτουργούν από σήμερα τo Αttica και τα μεγάλα πολυκαταστήματα
Περισσότερους πελάτες θα μπορούν να υποδέχονται από αυτή την εβδομάδα τα πολυκαταστήματα.

Η άρση του πλαφόν των 20 ατόμων που ισχύει από σήμερα εντός των καταστημάτων, επιτρέπει στα μεγάλα πολυκαταστήματα, εκείνα που λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, να υποδέχονται περισσότερους πελάτες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των καταναλωτών που βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα πλέον διαμορφώνεται ανάλογα με τα τ.μ. και έτσι για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ, ισχύει ένα άτομο ανά 25 τ.μ. ενώ για άνω των 500 τ.μ, για κάθε 100 τ.μ πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης επιπρόσθετα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη διευκρίνιση που έχει ήδη δώσει στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τα πολυκαταστήματα τα οποία λειτουργούν υπό την διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σε έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων.

Τι αλλάζει

Η δυνατότητα αυτή που δόθηκε στα πολυκαταστήματα τα οποία λειτουργούν υπό ενιαίο νομικό πρόσωπο, σε συνδυασμό με την άρση του πλαφόν των 20 ατόμων δημιουργεί νέα δεδομένα και αλλαγές στη λειτουργία τους.

Έτσι το πολυκατάστημα Attica στο City Link που είχε ανεβάσει ρολά την περασμένη Πέμπτη μόνο στο ισόγειο στο τμήμα των καλλυντικών , καθώς λόγω του περιορισμού στα άτομα είχε κριθεί ασύμφορο να ανοίξει ολόκληρο, από σήμερα υποδέχεται τους καταναλωτές και στους υπόλοιπους ορόφους του κατόπιν ραντεβού.

Περισσότερους πελάτες μπορούν να υποδέχονται και τα πολυκαταστήματα Νotos που επίσης έχουν ανοίξει από την περασμένη εβδομάδα όπως και τα Hondos Center.

H άρση του πλαφόν τέλος έχει δώσει «ανάσα» και στα υπόλοιπα μεγάλα καταστήματα στα οποία ο περιορισμένος αριθμός των καταναλωτών δημιουργούσε προβληματισμό. Έτσι από αύριο, Τρίτη και το ΙΚΕΑ θα εφαρμόσει στα μεγάλα καταστήματά του, ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός, ΙΚΕΑ Θεσσαλία & ΙΚΕΑ Ιωάννινα, το click inside σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα που λειτούργησε με τη συγκεκριμένη μέθοδο μόνο στο μίνι ΙΚΕΑ στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

ΙΚΕΑ: Ανοίγουν και με click inside μετά την άρση του πλαφόν των 20 ατόμων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider