ΙΚΕΑ: Ανοίγουν και με click inside μετά την άρση του πλαφόν των 20 ατόμων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΙΚΕΑ: Ανοίγουν και με click inside μετά την άρση του πλαφόν των 20 ατόμων

Μετά την άρση του πλαφόν των 20 ατόμων που μπορούν να βρίσκονται εντός των καταστημάτων την οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα καταστήματα IKEA προχωρούν στην εφαρμογή και της μεθόδου click inside και στα μεγάλα τους καταστήματα, σε Αττική, Θεσσαλία και Ιωάννινα.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε γράψει το insider.gr, το click inside, λόγω του συγκεκριμένου περιορισμού που ίσχυε την περασμένη εβδομάδα, να βρίσκονται δηλαδή μόνο 20 άτομα που μπορούν να ψωνίζουν ταυτόχρονα με ραντεβού μέσα στο κατάστημα ανεξαρτήτως τμ του χώρου, προβλημάτιζε τις μεγάλες αλυσίδες καθώς εκτιμούσαν ότι είναι ασύμφορο να ανοίξουν τις πόρτες τους. Πήγες της ΙΚΕΑ σημείωναν χαρακτηριστικά ότι όταν ένα μεγάλο κατάστημα απασχολεί 200 άτομα προσωπικό και μέσα στην ημέρα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν συνολικά μόλις 220 πελάτες, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει. Έτσι η εταιρεία είχε προχωρήσει στην απόφαση να λειτουργήσει με click away στα μεγάλα της καταστήματα και να εφαρμόσει το click inside μόνο στο μίνι ΙΚΕΑ στον Πειραιά.

Πλέον σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά το όριο του αριθμού των πελατών διαμορφώνεται από τη Δευτέρα ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ, ισχύει το ένα άτομο ανά 25 τ.μ. και για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ, για κάθε 100 τ.μ πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης επιπρόσθετα,

Έτσι και μετά την άρση του περιορισμού η αλυσίδα ΙΚΕΑ ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 13 Απριλίου οι αγορές θα γίνονται και με click inside και στα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός, ΙΚΕΑ Θεσσαλία & ΙΚΕΑ Ιωάννινα, ενώ με click away θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη λόγω των μέτρων που ισχύουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εξαιτίας του περιορισμού και άλλες εταιρείες είχαν αποφασίσει να τροποποιήσουν τη λειτουργία τους, όπως για παράδειγμα το Attica στο κέντρο της Αθήνας που είχε ανοίξει μόνο το ισόγειο του πολυκαταστήματος. Κατόπιν της άρσης του πλαφόν αναμένεται να φανεί αν θα προχωρήσουν και στο άνοιγμα και άλλων ορόφων για τις αγορές των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider