VSS Imagine: Το νέο αεροσκάφος της Virgin Galactic που θα στείλει τουρίστες στο διάστημα (pics)

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
VSS Imagine: Το νέο αεροσκάφος της Virgin Galactic που θα στείλει τουρίστες στο διάστημα (pics)
Η Virgin Galactic θα ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις του διαστημικού αεροσκάφους το καλοκαίρι, από τη βάση Spaceport America στο Νέο Μεξικό, ΗΠΑ.

Την τιμητική του έχει την τελευταία περίοδο το... διάστημα. Από τη μία ο Έλον Μασκ με το tweet που «ανακοίνωσε» πως θα στείλει ένα Dogecoin στο φεγγάρι και από την άλλη ο Ρίτσαρντ Μπράνσον με την Virgin Galactic, η οποία αποκάλυψε το νέο διαστημικό αεροσκάφος της!

Πρόκειται για το μοντέλο διαστημικού αεροσκάφους VSS Imagine, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο στόλο της Virgin Galactic και «υπόσχεται» να πραγματοποιήσει τουριστικές πτήσεις γύρω από τη Γη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το VSS Imagine είναι το πρώτο από μία σειρά αεροσκάφη τρίτης γενιάς οχημάτων SpaceShip III.

Βάσει σχεδιασμού, η εταιρεία τουριστικών διαστημικών πτήσεων θα ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις του διαστημικού αεροσκάφους το καλοκαίρι, από τη βάση Spaceport America στο Νέο Μεξικό, ΗΠΑ.

Στόχος της Virgin Galactic είναι να παρέχει περίπου 400 ψυχαγωγικές «υπό-τροχιακές» διαστημικές πτήσεις, το χρόνο, από την κάθε βάση εκτόξευσης και το νέο αυτό αεροσκάφος είναι το «κλειδί» για να επιτευχθούν τα σχέδια της εταιρείας, σύμφωνα με τον CEO Michael Colglazier.

insider

Το VSS Imagine είναι το τρίτο διαστημικό αεροσκάφος της Virgin Galactic. Είχε προηγηθεί το VSS Enterprise, το οποίο κατέληξε σε μία φονική προσγείωση το 2014 και το VSS Unity, το οποίο πραγματοποίησε πτήση το Φεβρουάριο του 2019 και έχει προγραμματιστεί να πετάξει ξανά το Μάϊο.

Όπως και στην περίπτωση της Tesla, με το dear Moon Project, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον - και έχουν πληρώσει για μια θέση στο διαστημικό ταξίδι. Το κόστος κυμαίνεται από 200.000 έως και 250.000 δολάρια κατ΄ άτομο, για μία «υπό-τροχιακή» διαστημική πτήση.

insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider