Folli Follie: Κρίσιμη γενική συνέλευση για τη συμφωνία εξυγίανσης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Κρίσιμη γενική συνέλευση για τη συμφωνία εξυγίανσης

Κρίσιμη για την υπόθεση διάσωσης της Folli Follie, θεωρείται η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, καθώς καλείται να εγκρίνει τη συμφωνία εξυγίανσης, η οποία στις αρχές Φεβρουαρίου συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο βήμα που είναι απαραίτητο να γίνει στην πορεία προς την αναδιάρθρωση της εταιρείας ενώ τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη στάση που θα κρατήσει ο βασικός μέτοχος, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, o oποίος έχει προφυλακιστεί και αν θα προχωρήσει στην καταψήφιση της εξυγιαντικής διαδικασίας βάσει των άρθρων 99 και 106δ του πτωχευτικού κώδικα. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι κατά την εκδίκαση του αιτήματος στο δικαστήριο, ο ίδιος μέσω του νομικού εκπροσώπου του είχε ζητήσει την απόρριψη της αίτησης εξυγίανσης. Στην περίπτωση αρνητικής ψήφου πάντως το «εμπόδιο» αυτό, δύναται να ξεπεραστεί με νομικό τρόπο, εφόσον η άρνηση του μετόχου θεωρηθεί καταχρηστική, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι.

Η επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης θα ανοίξει στη συνέχεια, όπως προβλέπεται, τον δρόμο για τη σύσταση των δύο νέων εταιρειών OpsCo και AssetCo, στις οποίες θα μεταβιβαστούν αντίστοιχα η εμπορική δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία της σημερινής εταιρείας. Μεταξύ άλλων το σχέδιο εξυγίανσης, προβλέπει «κούρεμα» των συνολικών υποχρεώσεων κατά περίπου 70% ενώ οι ομολογιούχοι θα αποκτήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου στις νέες εταιρείες που θα δημιουργηθούν. Αντίθετα οι απαιτήσεις του δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών δεν θίγονται από τη συμφωνία εξυγίανσης.

Σημειώνεται τέλος ότι η Folli Follie, πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από την Arena Investors, η οποία κάλυψε το 97,16% των ομολογιών που εκδόθηκαν, με εγγύηση ακίνητα της εταιρείας χωρίς βάρη, όπως το ακίνητο που στέγαζε το πρώην Μινιόν αλλά και έκταση στο Κορωπί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider