Folli Follie: Εκδικάσθηκε το αίτημα για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας – Την απόρριψή του ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Εκδικάσθηκε το αίτημα για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας – Την απόρριψή του ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Αναβολή της εκδίκασης της αίτησης εξυγίανσης της Folli Follie που συζητήθηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ζήτησε μέσω του νομικού εκπροσώπου του ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε από την έδρα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε και την απόρριψη της αίτηση εξυγίανσης. Υπέρ της αίτησης τάχθηκαν οι ομολογιούχοι καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ στη διαδικασία δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της εφορίας, του δημοσίου ή άλλος πιστωτής.

To αίτημα της Folli Follie αφορούσε στην επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με βάση τα άρθρα 106 β και 106 δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Εφόσον τελικά δοθεί το «πράσινο φως» ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη μέρα της εταιρείας, σχεδόν τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου που συντάραξε την επιχειρηματική και χρηματιστηριακή αγορά.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης έχει λάβει έγκριση από την απαιτούμενη πλειοψηφία των ομολογιούχων, με το 51% των ψήφων των κατόχων των Swissbonds και των 2/3 των ψήφων των Eufobonds.

Η επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης θα ανοίξει, όπως προβλέπεται, τον δρόμο για τη σύσταση των δύο νέων εταιρειών OpsCo και AssetCo, στις οποίες θα μεταβιβαστούν αντίστοιχα η εμπορική δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία της σημερινής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Folli Follie, πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από την Arena Investors, η οποία κάλυψε το 97,16% των ομολογιών που εκδόθηκα, με εγγύηση ακίνητα της εταιρείας χωρίς βάρη, όπως το ακίνητο που στέγαζε το πρώην Μινιόν αλλά και έκταση στο Κορωπί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider