Ε. Μυτιληναίος: Ευχέρεια για νέες επενδύσεις δίνουν ρευστότητα και δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ε. Μυτιληναίος: Ευχέρεια για νέες επενδύσεις δίνουν ρευστότητα και δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων

Η υψηλή ρευστότητα και η δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές με ευνοϊκούς όρους, δίνουν την ευχέρεια στην εταιρεία να προβεί σε καινούριες εξαγορές, αλλά και να αξιοποιήσει οποιαδήποτε επενδυτική ευκαιρία βρεθεί στον ορίζοντα. Αυτό σημείωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο conference call για τα ετήσια αποτελέσματα του 2020.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε πως διαβλέπει εξαιρετικά θετικές προοπτικές για τον τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της εταιρείας. Όσον αφορά τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, σημείωσε πως η ιδιωτικοποίηση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να διαφανεί πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, αρκέστηκε να διευκρινίσει πως η βιομηχανία παράγει σιδηρονικέλιο, ένα προϊόν που είναι εντελώς διαφορετικό από το νικέλιο υψηλής καθαρότητας και το κοβάλτιο.

Κληθείς να σχολιάζει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ για τη σύναψη νέας σύμβασης, όπως και όλοι οι υπόλοιποι πελάτες Υψηλής Τάσης, δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Για το Target Model, σημείωσε πως η νέα «αρχιτεκτονική» χονδρεμπορικών αγορών έχει αποδειχθεί πετυχημένη στην Ευρώπη, αν και χρειάστηκε χρόνος ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της. Κάτι που, όπως εκτίμησε, αργά αλλά σταθερά θα γίνει και στη χώρα μας.

Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Μυτιληναίος εξέφρασε την ισχυρή πεποίθησή του ότι το 2021 θα είναι μία ακόμη καλύτερη χρονιά για την εταιρεία. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «έχουμε πολλή ενέργεια, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ώστε να παράγουμε πολύ θετικά αποτελέσματα, με τις επενδυτικές μας μηχανές να δουλεύουν στο φουλ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider