Τράπεζες
14-01-2021 | 15:24

Κορυφαίες αποδόσεις και ενεργή στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης από το καινοτόμο Α/Κ της Alpha Asset Management AΕΔΑΚ

Newsroom
Μοιράσου το
Κορυφαίες αποδόσεις και ενεργή στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης από το καινοτόμο Α/Κ της Alpha Asset Management AΕΔΑΚ

Στην κορυφή των επενδυτικών επιλογών βρίσκεται το Alpha (Lux) Global Themes FoF, το αμοιβαίο κεφάλαιο της Αlpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ, που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και ενσωματώνει κριτήρια περιβαλλοντικά, και κοινωνικά καθώς και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης (Environmental-Social-Governance-‘ESG’).

Το καινοτόμο αμοιβαίο κεφάλαιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη απόδοση (+14%) για το 2020 μεταξύ των αμοιβαίων κεφαλαίων της Εταιρίας του Ομίλου Alpha Bank, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού για τις μετοχές των εταιρειών που θα πρωταγωνιστήσουν στην οικονομία του αύριο.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο Alpha (Lux) Global Themes FoF, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τη στρατηγική του Ομίλου Alpha Bank για στοχευμένες επενδύσεις στο περιβάλλον και ενίσχυση των ενεργειών που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, διαθέτει ισχυρό προφίλ βιωσιμότητας (sustainability) και επενδύει σε εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η κλιματική αλλαγή, οι νέες τεχνολογίες, η νέα γενιά καταναλωτή και οι δημογραφικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, αφορά επενδύσεις που σχετίζονται με τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, την αύξηση της αποδοτικότητας πηγών ενέργειας μέσω τεχνολογίας, την προστασία των φυσικών πόρων, τα «πράσινα» κτίρια κ.ά. και απευθύνεται σε Πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούν αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. στηρίζει ενεργά τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας. Τον Δεκέμβριο του 2018 εντάχθηκε στην υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη πρωτοβουλία «PRI Initiative» κορυφαίο δίκτυο παγκοσμίως για τους επενδυτές που δεσμεύονται να ενσωματώσουν περιβαλλοντικά, κοινωνικά κριτήρια και θέματα διακυβέρνησης (ESG issues) στις επενδυτικές πρακτικές και πολιτικές τους. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.