Επένδυση 4 εκατ. ευρώ στην Μέγας Γύρος από την Elikonos

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επένδυση 4 εκατ. ευρώ στην Μέγας Γύρος από την Elikonos

Την πέμπτη μεγάλη επένδυση, ύψους 4 εκατ. ευρώ, στην Μέγα Γύρος ανακοίνωσε το Elikonos 2 S.C.A. Με την επένδυση αυτή το επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών θα αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό στην Μέγας Ελληνικός Παραδοσιακός Γύρος Α.Ε. (“Μέγας Γύρος”), τον μεγαλύτερο παραγωγό προϊόντων γύρου στην Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μέγας Γύρος διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα (Ασπρόπυργος) και στις ΗΠΑ (New Jersey) και απασχολεί σήμερα 225 άτομα. Παράγει περίπου 80 κωδικούς προϊόντων με πρόσφατη καινοτομία τα προϊόντα χωρίς κρέας (meatless), στοχεύοντας και στην χορτοφαγική (vegan) αγορά. Τα προϊόντα της, η διανομή των οποίων γίνεται σε εστιατόρια/ψητοπωλεία αλλά και σε πολυκαταστήματα τροφίμων (supermarkets), είναι διαθέσιμα σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Κεντρική Αμερική και Μέση Ανατολή..

Πέρα από την πέμπτη επένδυση που ανακοινώθηκε το επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ανακοίνωσε και την αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων σε €85 εκατ. Να υπενθυμίσουμε ότι το Elikonos 2 S.C.A. SICAR αντλεί τα κεφάλαιά του από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, μια επενδυτική πλατφόρμα του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και άλλους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές. To fund, το οποίο στοχεύει στη χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών κυρίως Μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs), διαχειρίζεται η Elikonos Capital Partners S.a.r.l., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών από το 2012 με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των €100 εκατ.

Σημειωτέον ότι η προηγούμενη επένδυση του εν λόγω fund του Equifund, ύψους 5 εκατ. ευρώ, ήταν στην Andromeda Seafood S.L., εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας και εξάγει τα προϊόντα που παράγει σε Ελλάδα και Ισπανία σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Πέραν της επένδυσης στην Andromeda Seafood S.L., το 2019 το fund ολοκλήρωσε επενδύσεις στη «Ροδούλα» (3 εκατ.), τη «Μινέρβα» (5 εκατ.) και τη «Youth Lab» (750 χιλιάδες).

Η δραστηριότητα του private equity fund, με partners τον Τάκη Σολωμό και τον Παντελή Παπαγεωργίου στον χώρο των Startups ξεκίνησε το 2012 από το πρόγραμμα Jeremie. Οι επενδύσεις του στην προ-equifund εποχή ήταν σε εταιρείες Hotel Genius, Travelplanet24, Nubis, Deliveras.gr, και άλλες .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider