Διεθνή
01-10-2020 | 15:40

Πρόστιμο 35,3 εκατ. ευρώ στην H&M στη Γερμανία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων

Μοιράσου το
Πρόστιμο 35,3 εκατ. ευρώ στην H&M στη Γερμανία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων

Πρόστιμο 35,3 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην H&M στη Γερμανία για περιστατικά παραβίασης προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το bloomberg, στελέχη προχώρησαν σε ενέργειες όπως η αποθήκευση στοιχείων και πληροφοριών για την προσωπική ζωή των εργαζομένων ακόμη και κάποιες που αφορούσαν στο ιατρικό ιστορικό τους, τις εμπειρίες από τις διακοπές τους, ακόμη και ζητήματα σχετικά με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

«Δυστυχώς, είχαμε ένα περιστατικό σε μια θυγατρική στη Γερμανία που είχε αναφερθεί στην αρχή προστασίας δεδομένων στα τέλη του περασμένου έτους», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Helena Helmersson. «Μετά την εξέταση αυτού του περιστατικού, είναι σαφές ότι οι οδηγίες μας δεν έχουν τηρηθεί» σημείωσ, προσθέτοντας  ότι η εταιρεία λιανικής είχε διάλογο με την Αρχή και εξετάζει τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Πρόκειται για μια υπόθεση που έδειξε σοβαρή παραβίαση» των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, δήλωσε ο Johannes Caspar, επικεφαλής του παρατηρητηρίου προστασίας δεδομένων στο Αμβούργο.

 Το υψηλό πρόστιμο θεωρήθηκε «δικαιολογημένο και θα βοηθήσει ώστε να αποτρέψει τις εταιρείες από την παραβίαση του απορρήτου των εργαζομένων». Πρόκειται μάλιστα για το υψηλότερο που έχει επιβληθεί στη Γερμανία από τότε που ισχύει η καινούρια νομοθεσία.

Κλείνουν 250 καταστήματα μετά την κρίση του κορονοϊού

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η H&M «παραδέχεται ελλείψεις στο κέντρο εξυπηρέτησης και έχει λάβει ισχυρά μέτρα για τη διόρθωσή του». Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει 250 καταστήματα παγκοσμίως το 2021 μετά το κλείσιμο άλλων 50 φέτος, καθώς η κρίση του κορονοϊού  «στρέφει» περισσότερους καταναλωτλες στις Online αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.