Πώς ο Τζόρτζιο Αρμάνι «έχτισε» το μύθο του

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς ο Τζόρτζιο Αρμάνι «έχτισε» το μύθο του
Πώς ο Αρμάνι «έχτισε» το brand παγκόσμιας επιρροής.

Ένας από τους πιο πλούσιους σχεδιαστές μόδας είναι ο 86χρονος Τζόρτζιο Αρμάνι με τις κλασσικές γραμμές στα ρούχα του διάσημου σχεδιαστή να τον έχουν χαρακτηρίσει με το πέρας των χρόνων, «χτίζοντας» ένα από τα πιο ισχυρά brand μόδας στον κόσμο σύμφωνα με το Business Insider.

Και όμως ο οίκος Αρμάνι δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς πέρα από την υψηλή ραπτική, όπως είναι τα αρώματα, τα καλλυντικά, το interior design, το real estate και η εστίαση, με τον διάσημο μόδιστρο να αναπτύσσει τη δεκαετία του '80 την εταιρεία Emporio Armani. Ενδεικτικό του μεγέθους του brand «Αρμάνι» είναι πως το 2018 σύμφωνα με το Bloomberg ανακοίνωσε έσοδα 2,8 δισ. δολάρια. Έτσι η περιουσία του Τζόρτζιο Αρμάνι ανέρχεται σε 6,6 δισ. δολάρια.

Πώς ωστόσο ο Τζόρτζιο Αρμάνι «έχτισε» το μύθο του:

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image

Η εδραίωση του οίκου Αρμάνι στην κορυφή ήρθε και από την επιλογή του ίδιου να ανοίξει καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικό είναι πως το 2018 ο οίκος είχε καταστήματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη ξεκινώντας από την Ιταλία και την Κίνα και φτάνοντας μέχρι το Χονγκ Κονγκ, την Ταιβάν, τη Σιγκαπούρη και Μαρόκο. Έτσι η επιρροή την εταιρείας είναι τεράστια σε όλο τον κόσμο.

 

Το μαύρο «διαμάντι» του Αρμάνι με την ονομασία Main, είναι ένα πολυτελές γιοτ κατασκευασμένο από την ιταλική εταιρεία Codecasa. Ο Αρμάνι περνά τουλάχιστον δύο μήνες από τις καλοκαιρινές του διακοπές σε αυτό, ταξιδεύοντας με φίλους στη Μεσόγειο και στην αγαπημένη του Πάτμο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε διεθνή μέσα πως σχεδίασε το σκάφος και το παρέδωσε στην εταιρεία.

 

Μεγάλη ευελιξία και ικανότητα να μεταπηδά και σε άλλους χώρους έδειξε ο Αρμάνι, περνώντας τα τελευταία χρόνια και στο χώρο του interior design με είδη διακόσμησης για το σπίτι, αλλά και δίνοντας τη δική του σχεδιαστική «ματιά» σε supercar.

Το 2013 συνεργάστηκε με την Mercedes-Benz για την εσωτερική διαμόρφωση του μοντέλου CLK. Μόνο 100 μοντέλα σχεδιάστηκαν και πουλήθηκαν με την υπογραφή «Armani».

 

Αγαπημένο «σπορ» του Τζόρτζιο Αρμάνι είναι οι επενδύσεις στο real estate, καθώς ξοδεύει σημαντικό τμήμα της περιουσίας του για την αγορά πολυτελών κατοικιών.

Περιοχές, οι οποίες βρίσκονται μόνιμα στο «ραντάρ» του Αρμάνι, είναι το Σαιν-Τροπέ της Γαλλίας και το νησί της Αντίγκουα της Καραϊβικής. Ένα από τα αγαπημένα θέρετρα του διάσημου σχεδιαστή είναι το Cala Gadir, που περιλαμβάνει επτά σπίτια, πισίνα και προσωπικό 12 ατόμων όταν ο ίδιος μένει εκεί.

Σύμφωνα με το Business Insider, υπάρχει η φήμη ότι ο Αρμάνι διαθέτει και μια ακόμη πολυτελή κατοικία στις Ελβετικές Άλπεις, ενώ το Δεκέμβριο απέκτησε άλλη μία κατοικία στο Μανχάταν.

Μεγάλο κομμάτι των επενδύσεων του Τζόρτζιο Αρμάνι αφορούν στη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων ανά τον κόσμο.

Το 2015 δημιούργησε δύο πολυτελή ξενοδοχεία στο Ντουμπάι και το Μιλάνο, στα οποία περιλαμβάνονται σπα, κλαμπ, εστιατόρια, και φυσικά καταστήματα Αρμάνι. Αξίζει να αναφερθεί πως στα δύο πολυτελή ξενοδοχεία έχουν φιλοξενηθεί fashion show της Vogue, ενώ έχουν δώσει το 'παρών' μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου θεάματος.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:03

Meta: Συμφωνίες με USA Today, CNN, Fox News και Le Monde για χρήση περιεχομένου

15:52

Συνάντηση Λάιεν, Μερτς, ντε Βέβερ για το δάνειο προς την Ουκρανία από παγωμένα ρωσικά assets

15:41

Τι ισχύει για εργαζόμενους που δεν θα καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω κακοκαιρίας

15:40

Απλοποίηση διαδικασιών και παράταση στο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

15:26

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εικονικής συνταγογράφησης - Απάτες 435 χιλ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

15:21

Μητσοτάκης για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού: Πάνω απ' όλα είναι η ανθρώπινη ζωή

15:15

ΕΞΑ: Πληρότητα 78,6% στα ξενοδοχεία της Αθήνας

15:15

Κακοκαιρία «Byron»: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

15:13

Google: Δωρεάν τα εργαλεία AI για φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων

15:11

Σύμπλευση ΑΜΚΕ: Ο απολογισμός της φθινοπωρινής αποστολής στο Καστελόριζο

14:59

Οι προτεραιότητες τρόπου ζωής διαμορφώνουν τις παγκόσμιες τάσεις επενδύσεων και μετανάστευσης μεταξύ των UHNWIs

14:56

Στην Αγγλία 2,6 εκατ. κορίτσια έχουν πλέον πρόσβαση στο ποδόσφαιρο στα σχολεία

14:48

Κομισιόν: Πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στo «Χ» για το μπλε σήμα και «παραπλανητικές διαφημίσεις»

14:45

Κρεμλίνο: Ρωσία και ΗΠΑ σημειώνουν πρόοδο στις συνομιλίες για την Ουκρανία

14:45

Θεοχάρης για IMEC: Είναι αρκετά νωρίς αλλά η αξία του ως διαδρόμου είναι αδιαμφισβήτητη

14:35

Μπρατάκος: Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 ευκαιρία για μετατροπή της σταθερότητας σε ανάπτυξη

14:32

Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, ο Πούτιν αναμένει συνέχιση των παραδόσεων πετρελαίου στην Ινδία

14:28

Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

14:27

Τσιάρας: Η μετάβαση στη γεωργία έντασης κεφαλαίου είναι το κλειδί για ανταγωνιστικό Έλληνα παραγωγό

14:19

Η Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros σε ένα deal 82,7 δισ. δολαρίων

14:17

Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι άνοιξαν και ποιοι παραμένουν κλειστοί

14:17

Werner (Κομισιόν): Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας στην ψηφιοποίηση της γεωργίας

14:15

Ένα με τα σύννεφα: 5 από τα πιο ορεινά χωριά της Ελλάδας

14:05

Υπερταμείο: Νέος διαγωνισμός για αξιοποίηση του ακινήτου «Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου»

13:58

Ρωσία σε Μερτς: «Αποκλείστηκες λόγω πολεμοκαπηλίας και πεισματικής βλακείας»

13:55

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναπροσαρμόζει την αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον

13:44

Ινδονησία: Πάνω από 860 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Στους 520 οι αγνοούμενοι

13:39

Axios: O Τραμπ στήνει κυβέρνηση στη Γάζα πριν τις γιορτές

13:39

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συζητήθηκε το θέμα των δανείων με ελβετικό φράγκο

13:29

Δ. Όχθη: Οι Βεδουίνοι αφήνουν τα σπίτια τους λόγω παρενόχλησης από Εβραίους εποίκους

gazzetta
gazzetta reader insider insider