Πώς ο Τζόρτζιο Αρμάνι «έχτισε» το μύθο του

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς ο Τζόρτζιο Αρμάνι «έχτισε» το μύθο του
Πώς ο Αρμάνι «έχτισε» το brand παγκόσμιας επιρροής.

Ένας από τους πιο πλούσιους σχεδιαστές μόδας είναι ο 86χρονος Τζόρτζιο Αρμάνι με τις κλασσικές γραμμές στα ρούχα του διάσημου σχεδιαστή να τον έχουν χαρακτηρίσει με το πέρας των χρόνων, «χτίζοντας» ένα από τα πιο ισχυρά brand μόδας στον κόσμο σύμφωνα με το Business Insider.

Και όμως ο οίκος Αρμάνι δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς πέρα από την υψηλή ραπτική, όπως είναι τα αρώματα, τα καλλυντικά, το interior design, το real estate και η εστίαση, με τον διάσημο μόδιστρο να αναπτύσσει τη δεκαετία του '80 την εταιρεία Emporio Armani. Ενδεικτικό του μεγέθους του brand «Αρμάνι» είναι πως το 2018 σύμφωνα με το Bloomberg ανακοίνωσε έσοδα 2,8 δισ. δολάρια. Έτσι η περιουσία του Τζόρτζιο Αρμάνι ανέρχεται σε 6,6 δισ. δολάρια.

Πώς ωστόσο ο Τζόρτζιο Αρμάνι «έχτισε» το μύθο του:

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image

Η εδραίωση του οίκου Αρμάνι στην κορυφή ήρθε και από την επιλογή του ίδιου να ανοίξει καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικό είναι πως το 2018 ο οίκος είχε καταστήματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη ξεκινώντας από την Ιταλία και την Κίνα και φτάνοντας μέχρι το Χονγκ Κονγκ, την Ταιβάν, τη Σιγκαπούρη και Μαρόκο. Έτσι η επιρροή την εταιρείας είναι τεράστια σε όλο τον κόσμο.

 

Το μαύρο «διαμάντι» του Αρμάνι με την ονομασία Main, είναι ένα πολυτελές γιοτ κατασκευασμένο από την ιταλική εταιρεία Codecasa. Ο Αρμάνι περνά τουλάχιστον δύο μήνες από τις καλοκαιρινές του διακοπές σε αυτό, ταξιδεύοντας με φίλους στη Μεσόγειο και στην αγαπημένη του Πάτμο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε διεθνή μέσα πως σχεδίασε το σκάφος και το παρέδωσε στην εταιρεία.

 

Μεγάλη ευελιξία και ικανότητα να μεταπηδά και σε άλλους χώρους έδειξε ο Αρμάνι, περνώντας τα τελευταία χρόνια και στο χώρο του interior design με είδη διακόσμησης για το σπίτι, αλλά και δίνοντας τη δική του σχεδιαστική «ματιά» σε supercar.

Το 2013 συνεργάστηκε με την Mercedes-Benz για την εσωτερική διαμόρφωση του μοντέλου CLK. Μόνο 100 μοντέλα σχεδιάστηκαν και πουλήθηκαν με την υπογραφή «Armani».

 

Αγαπημένο «σπορ» του Τζόρτζιο Αρμάνι είναι οι επενδύσεις στο real estate, καθώς ξοδεύει σημαντικό τμήμα της περιουσίας του για την αγορά πολυτελών κατοικιών.

Περιοχές, οι οποίες βρίσκονται μόνιμα στο «ραντάρ» του Αρμάνι, είναι το Σαιν-Τροπέ της Γαλλίας και το νησί της Αντίγκουα της Καραϊβικής. Ένα από τα αγαπημένα θέρετρα του διάσημου σχεδιαστή είναι το Cala Gadir, που περιλαμβάνει επτά σπίτια, πισίνα και προσωπικό 12 ατόμων όταν ο ίδιος μένει εκεί.

Σύμφωνα με το Business Insider, υπάρχει η φήμη ότι ο Αρμάνι διαθέτει και μια ακόμη πολυτελή κατοικία στις Ελβετικές Άλπεις, ενώ το Δεκέμβριο απέκτησε άλλη μία κατοικία στο Μανχάταν.

Μεγάλο κομμάτι των επενδύσεων του Τζόρτζιο Αρμάνι αφορούν στη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων ανά τον κόσμο.

Το 2015 δημιούργησε δύο πολυτελή ξενοδοχεία στο Ντουμπάι και το Μιλάνο, στα οποία περιλαμβάνονται σπα, κλαμπ, εστιατόρια, και φυσικά καταστήματα Αρμάνι. Αξίζει να αναφερθεί πως στα δύο πολυτελή ξενοδοχεία έχουν φιλοξενηθεί fashion show της Vogue, ενώ έχουν δώσει το 'παρών' μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου θεάματος.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:52

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου

13:37

Μέχρι το 2060 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί κατά 1,7 εκατ. ανθρώπους- Τα παράδειγμα της Ιθάκης και των Γιαννιτσών

13:25

Μητσοτάκης: Η δυτική Θεσσαλονίκη μετατρέπεται από αποπαίδι σε τόπο με δυναμική ανάπτυξη

13:15

Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία αντιμετωπίζει επιθετικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ

13:00

Οι ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν στροφές στο shipping, θυσιάζοντας περιθώρια

12:53

Ιράν: Στήνει «ζώνη ελέγχου» στα Στενά του Ορμούζ - Η ναυσιπλοΐα περνά στη σκιά του IRGC

12:41

Κρήτη: Με τη σφραγίδα των αριθμών είναι η ηγετική δύναμη του ελληνικού τουρισμού

12:35

Έργο για την ορθή διαχείριση του νερού της λίμνης Πηνειού

12:30

Reuters: ΗΠΑ και Ιράν δεν βρίσκονται πιο κοντά στον τερματισμό του πολέμου

12:14

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Πάνω από 60.000 αστυνομικοί έλεγχοι και 109 συλλήψεις από τον Οκτώβριο

12:09

Παπαδημητρίου (EY Ελλάδος): Η ελληνική οικονομία σε τροχιά μετασχηματισμού και προκλήσεων

11:55

Κίνα: Δυναμική ανάκαμψη των εξαγωγών τον Απρίλιο

11:36

Πιερρακάκης: Η Ημέρα της Ευρώπης είναι μια υπενθύμιση ευθύνης

11:26

Με πλήθος εκδηλώσεων γιορτάζεται στην Αθήνα η Ημέρα της Ευρώπης

11:19

ΗΠΑ: Τρεις αναφορές για θεάσεις UFO στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στους αποχαρακτηρισμένους φακέλους του Πενταγώνου

11:09

Ιράν: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο ανοικτά του νησιού Χαργκ

10:58

Στο 0,5% των ελληνικών εξαγωγών προς ΗΠΑ περιορίζεται η επίδραση των νέων αμερικανικών δασμών

10:47

Παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας της σχολικής κοινότητας

10:39

ΔΕΗ: Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ

09:53

OTE: Οχυρωμένος απέναντι στον ανταγωνισμό - Οι προοπτικες σε οπτικές ίνες, 5G και ICT

09:49

ΗΠΑ: Δυο νεκροί από χτύπημα εναντίον σκάφους που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά στον ανατολικό Ειρηνικό

09:45

Με βραδύ ρυθμό οι μετατροπές δανείων σε ελβετικό – Στα 170 εκατ. ευρώ στην Eurobank

09:22

ΤτΕ: Που οφείλεται το στεγαστικό ζήτημα - Οι κρίσιμοι παράγοντες στην προσφορά και ζήτηση κατοικίας

09:06

ΟΟΣΑ: Ρεκόρ Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα το 2025

08:57

Αγκίστρι: Η ιδανική εκδρομή για τις πρώτες βουτιές

08:49

Βιομεθάνιο και υδρογόνο: Οι κανόνες που θα κρίνουν την αγορά και τις επενδύσεις

08:38

«Βροχή» οι επενδύσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών - Το στοίχημα της ανάπτυξης

08:27

Στροφή από το «λευκό κολάρο» στη φόρμα εργασίας: Η έλλειψη τεχνικών ειδικοτήτων και η αναδίπλωση της αγοράς κατάρτισης

08:20

Μοσχάρι +19%, αρνί +13,3%! Να η ευκαιρία!

08:13

Ταμείο Ανάκαμψης: Σκληρές διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση - Το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider