Πώς ο Τζόρτζιο Αρμάνι «έχτισε» το μύθο του

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς ο Τζόρτζιο Αρμάνι «έχτισε» το μύθο του
Πώς ο Αρμάνι «έχτισε» το brand παγκόσμιας επιρροής.

Ένας από τους πιο πλούσιους σχεδιαστές μόδας είναι ο 86χρονος Τζόρτζιο Αρμάνι με τις κλασσικές γραμμές στα ρούχα του διάσημου σχεδιαστή να τον έχουν χαρακτηρίσει με το πέρας των χρόνων, «χτίζοντας» ένα από τα πιο ισχυρά brand μόδας στον κόσμο σύμφωνα με το Business Insider.

Και όμως ο οίκος Αρμάνι δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς πέρα από την υψηλή ραπτική, όπως είναι τα αρώματα, τα καλλυντικά, το interior design, το real estate και η εστίαση, με τον διάσημο μόδιστρο να αναπτύσσει τη δεκαετία του '80 την εταιρεία Emporio Armani. Ενδεικτικό του μεγέθους του brand «Αρμάνι» είναι πως το 2018 σύμφωνα με το Bloomberg ανακοίνωσε έσοδα 2,8 δισ. δολάρια. Έτσι η περιουσία του Τζόρτζιο Αρμάνι ανέρχεται σε 6,6 δισ. δολάρια.

Πώς ωστόσο ο Τζόρτζιο Αρμάνι «έχτισε» το μύθο του:

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image

Η εδραίωση του οίκου Αρμάνι στην κορυφή ήρθε και από την επιλογή του ίδιου να ανοίξει καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικό είναι πως το 2018 ο οίκος είχε καταστήματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη ξεκινώντας από την Ιταλία και την Κίνα και φτάνοντας μέχρι το Χονγκ Κονγκ, την Ταιβάν, τη Σιγκαπούρη και Μαρόκο. Έτσι η επιρροή την εταιρείας είναι τεράστια σε όλο τον κόσμο.

 

Το μαύρο «διαμάντι» του Αρμάνι με την ονομασία Main, είναι ένα πολυτελές γιοτ κατασκευασμένο από την ιταλική εταιρεία Codecasa. Ο Αρμάνι περνά τουλάχιστον δύο μήνες από τις καλοκαιρινές του διακοπές σε αυτό, ταξιδεύοντας με φίλους στη Μεσόγειο και στην αγαπημένη του Πάτμο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε διεθνή μέσα πως σχεδίασε το σκάφος και το παρέδωσε στην εταιρεία.

 

Μεγάλη ευελιξία και ικανότητα να μεταπηδά και σε άλλους χώρους έδειξε ο Αρμάνι, περνώντας τα τελευταία χρόνια και στο χώρο του interior design με είδη διακόσμησης για το σπίτι, αλλά και δίνοντας τη δική του σχεδιαστική «ματιά» σε supercar.

Το 2013 συνεργάστηκε με την Mercedes-Benz για την εσωτερική διαμόρφωση του μοντέλου CLK. Μόνο 100 μοντέλα σχεδιάστηκαν και πουλήθηκαν με την υπογραφή «Armani».

 

Αγαπημένο «σπορ» του Τζόρτζιο Αρμάνι είναι οι επενδύσεις στο real estate, καθώς ξοδεύει σημαντικό τμήμα της περιουσίας του για την αγορά πολυτελών κατοικιών.

Περιοχές, οι οποίες βρίσκονται μόνιμα στο «ραντάρ» του Αρμάνι, είναι το Σαιν-Τροπέ της Γαλλίας και το νησί της Αντίγκουα της Καραϊβικής. Ένα από τα αγαπημένα θέρετρα του διάσημου σχεδιαστή είναι το Cala Gadir, που περιλαμβάνει επτά σπίτια, πισίνα και προσωπικό 12 ατόμων όταν ο ίδιος μένει εκεί.

Σύμφωνα με το Business Insider, υπάρχει η φήμη ότι ο Αρμάνι διαθέτει και μια ακόμη πολυτελή κατοικία στις Ελβετικές Άλπεις, ενώ το Δεκέμβριο απέκτησε άλλη μία κατοικία στο Μανχάταν.

Μεγάλο κομμάτι των επενδύσεων του Τζόρτζιο Αρμάνι αφορούν στη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων ανά τον κόσμο.

Το 2015 δημιούργησε δύο πολυτελή ξενοδοχεία στο Ντουμπάι και το Μιλάνο, στα οποία περιλαμβάνονται σπα, κλαμπ, εστιατόρια, και φυσικά καταστήματα Αρμάνι. Αξίζει να αναφερθεί πως στα δύο πολυτελή ξενοδοχεία έχουν φιλοξενηθεί fashion show της Vogue, ενώ έχουν δώσει το 'παρών' μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου θεάματος.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:27

Παπαθανάσης: Νέα δράση για την υποστήριξη της ένταξης φοιτητριών και φοιτητών στην αγορά εργασίας

10:24

Vodafone: Προχωρά σε αυξήσεις σε Vodafone TV και σε συγκεκριμένα πάγια

10:23

Qualco: Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενίσχυση των ψηφιακών του συστημάτων

10:18

Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης πολιτών άνω των 65 και ΑμεΑ - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

10:09

ΔΥΠΑ: 158 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάρτιο - Ενίσχυση δεξιοτήτων και άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας

10:09

Χατζηδάκης: Μεγάλης οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας οι ενεργειακές συμφωνίες στις ΗΠΑ

10:05

Uber, Microsoft και Nvidia επενδύουν σε βρετανική startup που λανσάρει ρομποτικά ταξί

09:58

Νέα δράση για την ένταξη φοιτητών στην αγορά εργασίας, μέσω ΕΣΠΑ

09:55

ΗΠΑ: 15 πολιτείες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των παιδιών

09:52

«Ταύρος» για ΕΤΕ η Citi - Αυξάνει στα 16,50 ευρώ την τιμή στόχο, με payout άνω του 70%

09:20

Ελληνικός Χρυσός: Ιστορικό ρεκόρ μεταλλευτικών τελών για τον Δήμο Αριστοτέλη

09:16

Η Ώρα της Κρίσης: Οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ και η «σφαγή» του Ευρωπαίου αγρότη

09:08

Νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για την Α. Βεζύρογλου - Επένδυση άνω των 12 εκατ. ευρώ

09:01

Πώς χωρίστηκε η πίτα του streaming το 2025 - Το νέο τοπίο στην αγορά της συνδρομητικής

09:00

Η HSBC ξεπέρασε ακόμη και τις δικές της εκτιμήσεις με τα κέρδη του 2025

08:59

Η Ουκρανία χαιρετίζει το ψήφισμα του ΟΗΕ για διαρκή ειρήνη

08:31

Mega deal Metlen - Shell για LNG

08:10

Η οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης για τις επόμενες 300 ημέρες του χρόνου

07:52

Εξορμήσεις εκτός των τειχών για Κυριάκο - Να ‘τος πετιέται ο Πολάκης - Τα καλά νέα της Ειρήνης

07:40

Φωτιές και πλημμύρες κοστίζουν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα - Νέα μέσα στη μάχη της Πολιτικής Προστασίας

07:34

Το στοίχημα για τον νέο CEO της Heineken

07:28

Τραμπ: «Οι ΗΠΑ πλουσιότερες και ισχυρότερες παρά ποτέ»

07:17

Big business για τις κατασκευαστικές στα Βαλκάνια με το «βλέμμα» (και) στην Ουκρανία

07:15

Airbnb: Τελευταία ευκαιρία για διορθώσεις και λιγότερο φόρο - Τι πρέπει να κάνετε

07:05

Πωλήσεις μετοχών και μπακάλικα - Τα ερωτήματα του 1 ευρώ - Το ΑΙ και οι τράπεζες

23:59

Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ήδη ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών

23:48

«Η Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί» δεσμεύεται ο Στάρμερ

23:36

Boυλή: Στην ολομέλεια το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς

23:32

Η κυβέρνηση Τραμπ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του UCLA

23:24

Ιράν: Εφικτή μία συμφωνία πριν τις νέες συνομιλίες με ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider