Αυτοί είναι οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας
Σύμφωνα με τις λίστες Real Time Billionaires του Forbes και Billionaires Index του Bloomberg η συνολική περιουσία των πέντε κροίσων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνά τα 262,9 δισ. δολάρια!

Ο χώρος της μόδας είναι μία παγκόσμια βιομηχανία που εκτιμάται πως αξίζει περί τα 2,5 τρισ. δολάρια και έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις λίστες Real Time Billionaires του Forbes και Billionaires Index του Bloomberg, η συνολική περιουσία και των πέντε κροίσων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνά τα 262,9 δισ. δολάρια!

Το Business Insider συγκέντρωσε σε μία λίστα τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στη βιομηχανία της μόδας, για το 2020.

Δείτε ποιοι είναι εδώ:

O Μπερνάρ Αρνό είναι ο πρόεδρος και CEO του LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελών brand στον κόσμο!

Παράλληλα, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος βρίσκεται τρίτος στην κατάταξη του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, πίσω από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index αυξάνει συστηματικά την περιουσία του, με τον υψηλότερο ρυθμό, μεταξύ των δισεκατομμυριούχων.

Το χαρτοφυλάκιο της LVMH περιλαμβάνει brands, όπως η Louis Vuitton, η Christian Dior, η Sephora, η Bulgari και η Tiffany & Co.

Ο Αμάνθιο Ορτέγα «έχτισε» την περιουσία του, ύψους 60 δισ. δολαρίων, μέσα από τον Ισπανικό όμιλο εταιρειών μόδας, Inditex, τον οποίο και ίδρυσε μαζί με την πρώην του σύζυγο Ροζαλία Μέρα, το 1975.

Σήμερα, ο Ορτέγα κατέχει το 59% των μετοχών της Inditex και το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, brands όπως τα Zara, τα Pull&Bear, τα Bershka, τα Massimo Dutti και τα Stradivarius.

Ο Φρανσουά Πινό είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών ειδών Kering, ο οποίος περιλαμβάνει κορυφαία brand μόδας, όπως τα Gucci και Alexander McQueen. 

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και συλλέκτης τέχνης έχει στο χαρτοφυλάκιο του πληθώρα οίκων δημοπρασιών, οινοποιεία και εκδοτικούς οίκους. Μάλιστα είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Ο Φιλ Νάιτ είναι ο ιδρυτής του «γίγαντα» των αθλητικών ειδών, Nike, ο οποίος με την εμπειρία του ως - πρώην - δρομέας, ξεκίνησε την επιχείρηση του το 1964, μαζί με τον προπονητή του Μπιλ Μπάουερμαν, στο κολέγιο.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Νάιτ αποσύρθηκε από πρόεδρος της Nike το 2016, μετά από 52 χρόνια στην ηγεσία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Τα αδέρφια Αλέν και Ζεράρ Βερτεμέρ είναι συνιδιοκτήτες του γαλλικού οίκου μόδας Chanel, καθώς κληρονόμησαν το διάσημο brand από τον παππού τους και συνιδρυτή (μαζί με την Κοκό Σανέλ), Πιέρ Βερτεμέρ.

Τα αδέρφια Βερτεμέρ είναι γνωστά στον χώρο σαν τους «πιο ήσυχους δισεκατομμυριούχους της μόδας», σύμφωνα με τους New York Times, καθώς είναι διακριτικοί στις υποθέσεις τους, σπάνια κάνουν δηλώσεις και προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: «Παίζει το παιχνίδι του Μητσοτάκη»

23:40

Σε 24ωρη επιφυλακή λόγω κακοκαιρίας ο δήμος Αθηναίων

23:28

Ρεκόρ γ' τρίμηνου για τη Saleforce με καθαρά κέρδη 2,09 δισ. δολάρια

23:16

Νέα κέρδη στη Wall Street - Τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων υπερακόντισαν τη Microsoft

23:02

Κέρδη για το πετρέλαιο στην σκιά των διαβουλεύσεων για ειρήνη στην Ουκρανία

22:49

Χατζηδάκης: Δεν αργεί η ανακοίνωση των μέτρων για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας

22:35

Κακοκαιρία: Έκτακτη διυπουργική υπό Κεφαλογιάννη - Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου

22:22

Τζέφρι Έπστιν: Στο «φως» φωτογραφίες και βίντεο από το νησί του

22:09

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ασήμι και χαλκός - Κέρδη για τον χρυσό

21:58

Μαρινάκης για Τσίπρα: Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας

21:46

Intralot: Απέκτησε 6,7 εκατ. μετοχές ο Soohyung Kim

21:34

PeopleCert: Πάνω από 4 φορές υπερκάλυψη στη νέα έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ

21:22

Γουίτκοφ και Κούσνερ ενημέρωσαν τον Τραμπ μετά την «παραγωγική» συνάντηση με τον Πούτιν

21:11

Καλαφάτης: Τα Κέντρα Αριστείας είναι πηγή καινοτόμων και εξειδικευμένων λύσεων

20:59

Πού θα κατευθύνει η Aktor τα 140 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου

20:48

Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

20:47

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Ιταλό Υπουργό Οικονομικών στη Ρώμη

20:39

Βουλγαρία: Αποσύρθηκε ο προϋπολογισμός του 2026

20:30

«Παγωμένη» διπλωματία: Η Μόσχα μπλοκάρει - Η Ουάσιγκτον περιμένει απαντήσεις

20:27

Φιντάν: Oι επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα είναι «πολύ τρομακτικές»

20:17

Σδούκου: Οι αγρότες θα δουν μέσα στο μήνα τα χρήματα στους λογαριασμούς τους

20:09

Μητσοτάκης: Έχουμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και γι’ αυτό μειώνουμε φόρους

20:02

Το ΝΑΤΟ απαντά στον Πούτιν: Δεν πάμε πουθενά - Είμαστε εδώ για να μείνουμε

19:59

Η Γερμανία αναπτύσσει αντιαεροπορικά συστήματα Arrow απέναντι στη ρωσική απειλή

19:45

Τσίπρας: Να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο κίνημα - Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο πολιτικό Big Bang

19:33

Κέρδη στις ευρωαγορές - Άλμα 7% για την Stellantis

19:29

Υεμένη: Απελευθερώθηκαν οι ναυτικοί του Eternity C

19:25

Συνάντηση Παπασταύρου - Μπέργκαμ στις ΗΠΑ για ενεργειακά deals: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο

19:20

Κικίλιας: Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία

19:08

Βιολογία: Οι χάρτες των ανθρώπινων γονιδίων στερούνται παγκόσμιας εκπροσώπησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider