Αυτοί είναι οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας
Σύμφωνα με τις λίστες Real Time Billionaires του Forbes και Billionaires Index του Bloomberg η συνολική περιουσία των πέντε κροίσων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνά τα 262,9 δισ. δολάρια!

Ο χώρος της μόδας είναι μία παγκόσμια βιομηχανία που εκτιμάται πως αξίζει περί τα 2,5 τρισ. δολάρια και έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις λίστες Real Time Billionaires του Forbes και Billionaires Index του Bloomberg, η συνολική περιουσία και των πέντε κροίσων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνά τα 262,9 δισ. δολάρια!

Το Business Insider συγκέντρωσε σε μία λίστα τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στη βιομηχανία της μόδας, για το 2020.

Δείτε ποιοι είναι εδώ:

O Μπερνάρ Αρνό είναι ο πρόεδρος και CEO του LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελών brand στον κόσμο!

Παράλληλα, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος βρίσκεται τρίτος στην κατάταξη του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, πίσω από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index αυξάνει συστηματικά την περιουσία του, με τον υψηλότερο ρυθμό, μεταξύ των δισεκατομμυριούχων.

Το χαρτοφυλάκιο της LVMH περιλαμβάνει brands, όπως η Louis Vuitton, η Christian Dior, η Sephora, η Bulgari και η Tiffany & Co.

Ο Αμάνθιο Ορτέγα «έχτισε» την περιουσία του, ύψους 60 δισ. δολαρίων, μέσα από τον Ισπανικό όμιλο εταιρειών μόδας, Inditex, τον οποίο και ίδρυσε μαζί με την πρώην του σύζυγο Ροζαλία Μέρα, το 1975.

Σήμερα, ο Ορτέγα κατέχει το 59% των μετοχών της Inditex και το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, brands όπως τα Zara, τα Pull&Bear, τα Bershka, τα Massimo Dutti και τα Stradivarius.

Ο Φρανσουά Πινό είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών ειδών Kering, ο οποίος περιλαμβάνει κορυφαία brand μόδας, όπως τα Gucci και Alexander McQueen. 

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και συλλέκτης τέχνης έχει στο χαρτοφυλάκιο του πληθώρα οίκων δημοπρασιών, οινοποιεία και εκδοτικούς οίκους. Μάλιστα είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Ο Φιλ Νάιτ είναι ο ιδρυτής του «γίγαντα» των αθλητικών ειδών, Nike, ο οποίος με την εμπειρία του ως - πρώην - δρομέας, ξεκίνησε την επιχείρηση του το 1964, μαζί με τον προπονητή του Μπιλ Μπάουερμαν, στο κολέγιο.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Νάιτ αποσύρθηκε από πρόεδρος της Nike το 2016, μετά από 52 χρόνια στην ηγεσία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Τα αδέρφια Αλέν και Ζεράρ Βερτεμέρ είναι συνιδιοκτήτες του γαλλικού οίκου μόδας Chanel, καθώς κληρονόμησαν το διάσημο brand από τον παππού τους και συνιδρυτή (μαζί με την Κοκό Σανέλ), Πιέρ Βερτεμέρ.

Τα αδέρφια Βερτεμέρ είναι γνωστά στον χώρο σαν τους «πιο ήσυχους δισεκατομμυριούχους της μόδας», σύμφωνα με τους New York Times, καθώς είναι διακριτικοί στις υποθέσεις τους, σπάνια κάνουν δηλώσεις και προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:10

Δανία: «Ναυάγιο» στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού - Πλήγμα για την πρωθυπουργό Φρεντέρικσεν

19:03

Σαουδική Αραβία: Απαγόρευσε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις και τον εναέριο χώρο για τις επιχειρήσεις στο Ορμούζ

18:57

Κυρανάκης - Ταχιάος: Νωρίτερα το πρώτο δρομολόγιο του Μετρό Θεσσαλονίκης

18:56

ElvalHalkor: Ένατη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου

18:48

Χατζηδάκης: Νέα γενιά μεταρρυθμίσεων σε πέντε άξονες

18:45

Στο «μικροσκόπιο» του Υπουργείου Άμυνας το drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα

18:38

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Βαρθολομαίο: Η ελληνική Πολιτεία στέκεται πάντα δίπλα στο Πατριαρχείο

18:25

Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ έπληξαν δύο ιρανικά τάνκερ που προσπαθούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμό

18:13

Εξοικονομώ χωρίς δάνεια και προκαταβολή: Πώς θα γίνονται πλέον οι ενεργειακές αναβαθμίσεις

18:09

Σιδηρόδρομοι Ελλάδος (ΟΣΕ): Διαγωνισμός 25 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση 100 διαβάσεων

18:07

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κατοχύρωση κερδών στο φινάλε της εβδομάδας

18:05

GRICE 2026: Στην Αθήνα το κορυφαίο Διεθνές Συνέδριο για την Πράσινη Καινοτομία και την Κυκλική Οικονομία

17:59

Ιράν: Πιθανή πετρελαιοκηλίδα κοντά στο νησί Χαργκ

17:48

Παπαθανάσης: Στην Κομισιόν η πρόταση αναθεώρησης του «Ελλάδα 2.0» - Τι περιλαμβάνει

17:43

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε απόρρητα έγγραφα για τα UFO

17:38

Ευρωβαρόμετρο: 3 στους 4 Ευρωπαίους δηλώνουν ότι αισθάνονται πολίτες της ΕΕ

17:38

Ισπανία: Ύποπτο κρούσμα χανταϊοού υποβάλλεται σε εξετάσεις στο Αλικάντε

17:27

Ρωσία: Φυσιολογικά τα επίπεδα ραδιενέργειας μετά τις πυρκαγιές κοντά στο Τσερνόμπιλ

17:24

Ιράν: Kατηγορεί τις ΗΠΑ για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας

17:13

«Κόβει» 1.100 θέσεις εργασίας λόγω AI η Cloudflare - «Boυτιά» 20% της μετοχής

17:06

Η Angelini Pharma εξαγοράζει την Catalyst για 3,5 δισ. ευρώ

16:59

Bloomberg: Νομοσχέδιο για τις θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο ετοιμάζει η Τουρκία

16:51

Γερμανία: Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν σε τράπεζα - Διαφεύγουν οι δράστες

16:46

Ο Γάλλος υπ. Μεταφορών δεν αναμένει μαζικές ακυρώσεις πτήσεων το καλοκαίρι

16:43

Wall Street: Ανοδικές κινήσεις μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση

16:38

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Κ. Μητσοτάκης για το 6ο προσυνέδριο ΝΔ

16:27

7 έξυπνοι τρόποι να μειώσετε το food waste στην καθημερινότητά σας

16:16

ΗΠΑ: Σταθερή στο 4,3% η ανεργία τον Απρίλιο - 115.000 νέες μισθοδοσίες

16:10

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά αγροτικών ενισχύσεων

16:06

Κτηματολόγιο: Εγκαινιάστηκε το υποκατάστημα Ορεστιάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider