Αυτοί είναι οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας
Σύμφωνα με τις λίστες Real Time Billionaires του Forbes και Billionaires Index του Bloomberg η συνολική περιουσία των πέντε κροίσων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνά τα 262,9 δισ. δολάρια!

Ο χώρος της μόδας είναι μία παγκόσμια βιομηχανία που εκτιμάται πως αξίζει περί τα 2,5 τρισ. δολάρια και έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις λίστες Real Time Billionaires του Forbes και Billionaires Index του Bloomberg, η συνολική περιουσία και των πέντε κροίσων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνά τα 262,9 δισ. δολάρια!

Το Business Insider συγκέντρωσε σε μία λίστα τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στη βιομηχανία της μόδας, για το 2020.

Δείτε ποιοι είναι εδώ:

O Μπερνάρ Αρνό είναι ο πρόεδρος και CEO του LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελών brand στον κόσμο!

Παράλληλα, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος βρίσκεται τρίτος στην κατάταξη του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, πίσω από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index αυξάνει συστηματικά την περιουσία του, με τον υψηλότερο ρυθμό, μεταξύ των δισεκατομμυριούχων.

Το χαρτοφυλάκιο της LVMH περιλαμβάνει brands, όπως η Louis Vuitton, η Christian Dior, η Sephora, η Bulgari και η Tiffany & Co.

Ο Αμάνθιο Ορτέγα «έχτισε» την περιουσία του, ύψους 60 δισ. δολαρίων, μέσα από τον Ισπανικό όμιλο εταιρειών μόδας, Inditex, τον οποίο και ίδρυσε μαζί με την πρώην του σύζυγο Ροζαλία Μέρα, το 1975.

Σήμερα, ο Ορτέγα κατέχει το 59% των μετοχών της Inditex και το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, brands όπως τα Zara, τα Pull&Bear, τα Bershka, τα Massimo Dutti και τα Stradivarius.

Ο Φρανσουά Πινό είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών ειδών Kering, ο οποίος περιλαμβάνει κορυφαία brand μόδας, όπως τα Gucci και Alexander McQueen. 

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και συλλέκτης τέχνης έχει στο χαρτοφυλάκιο του πληθώρα οίκων δημοπρασιών, οινοποιεία και εκδοτικούς οίκους. Μάλιστα είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Ο Φιλ Νάιτ είναι ο ιδρυτής του «γίγαντα» των αθλητικών ειδών, Nike, ο οποίος με την εμπειρία του ως - πρώην - δρομέας, ξεκίνησε την επιχείρηση του το 1964, μαζί με τον προπονητή του Μπιλ Μπάουερμαν, στο κολέγιο.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Νάιτ αποσύρθηκε από πρόεδρος της Nike το 2016, μετά από 52 χρόνια στην ηγεσία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Τα αδέρφια Αλέν και Ζεράρ Βερτεμέρ είναι συνιδιοκτήτες του γαλλικού οίκου μόδας Chanel, καθώς κληρονόμησαν το διάσημο brand από τον παππού τους και συνιδρυτή (μαζί με την Κοκό Σανέλ), Πιέρ Βερτεμέρ.

Τα αδέρφια Βερτεμέρ είναι γνωστά στον χώρο σαν τους «πιο ήσυχους δισεκατομμυριούχους της μόδας», σύμφωνα με τους New York Times, καθώς είναι διακριτικοί στις υποθέσεις τους, σπάνια κάνουν δηλώσεις και προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:00

Συμφωνία-μαμούθ ΕΕ – Mercosur: Γεωπολιτικό στοίχημα με γαλλικό «μπλόκο» και ανοιχτά μέτωπα

18:43

Σδούκου: Δεν υπάρχουν εύκολες και μαγικές λύσεις, αλλά στοχευμένα μέτρα

18:33

Θεσσαλονίκη: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών με κυβερνητικά στελέχη

18:20

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για άστεγους κι ευάλωτους λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

18:11

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής

18:00

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν τρεις πλατφόρμες γεωτρήσεων της ρωσικής Lukoil στην Κασπία Θάλασσα

17:41

Γερμανία: Προτείνει την «Arctic Sentry» - Κοινή νατοϊκή αποστολή στη Γροιλανδία

17:25

Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Ιράν

17:18

Φάμελλος: Είναι επικίνδυνη για την χώρα η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου

17:00

Ηλεκτρισμός: Υψηλό 10ετίας για ΑΠΕ & μονάδες αερίου – Άλμα στις περικοπές

16:52

Τραμπ προς Κούβα: Κάντε συμφωνία πριν είναι πολύ αργά

16:34

ΠΟΜΙΔΑ: Τα επείγοντα θέματα των ιδιοκτητών ακινήτων ενόψει της ΓΣ της ομοσπονδίας

16:09

ΗΠΑ: Πιέζουν τις χώρες G7 για γρηγορότερη απεξάρτηση απ' τις κινεζικές σπάνιες γαίες

15:46

Διπλωμάτες των βόρειων χωρών απορρίπτουν τους ισχυρισμούς Τραμπ για ρωσικά και κινεζικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία

15:35

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας

15:27

Τραμπ: Έχει στο «τραπέζι» όλες τις επιλογές για το Ιράν - Θα χτυπήσουμε ΗΠΑ και Ισραήλ λέει ο Πεζεσκιάν

15:06

Ουκρανία: Περισσότερες από 1.000 πολυκατοικίες εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση στο Κίεβο

14:49

Θεοδωρικάκος: Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες

14:44

Τσουκαλάς: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να νικήσει τη ΝΔ

14:31

Μαρινάκης: Η 10ετία Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ μέσα από την ιδρυτική της διακήρυξη

14:26

Κοντογεώργης: H κυβέρνηση έχει υπηρετήσει τη μετριοπάθεια απέναντι σε κάθε είδους λαϊκισμό και τοξικότητα

14:21

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

14:15

Τραμπ: Διέταξε την κατάρτιση σχεδίου εισβολής στη Γροιλανδία

13:51

Χατζηδάκης: Το 2026 συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, τιμώντας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις

13:41

Νέες αναβαθμίσεις του ελληνικού αξιόχρεου αναμένονται το 2026

13:30

Παπαστεργίου: Η τεχνολογία έχει αξία όταν μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις - Το σύστημα ΕΣΑΙΑ

13:22

Ρωσία: Μία γυναίκα σκοτώθηκε σε ουκρανική επίθεση με drones εναντίον της Βορονέζ

13:14

Credit Agricole: Κοντά στην έγκριση της ΕΚΤ για αύξηση του ποσοστού της στην Banco BPM

13:06

ΕΜΥ: Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με χιόνια, ψύχος και ισχυρούς βόρειους ανέμους

13:00

Λιανεμπόριο: Ξεκινά η μάχη των εκπτώσεων – Πού ποντάρει ο εμπορικός κόσμος

gazzetta
gazzetta reader insider insider