Διεθνή
04-09-2020 | 15:55

Αυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια του 2020 - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια του 2020 - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Ποια είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου και που συγκαταλέγεται η χώρα μας.

Μπορεί Γερμανοί, Άγγλοι και Αμερικάνοι να αποτελούν μεγάλους τροφοδότες του τουριστικού ρεύματος παγκοσμίως, το διαβατήριό τους όμως δεν ανοίγει και πολλές «κρατικές πόρτες», δεν συγκαταλέγεται δηλαδή στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα ισχυρότερα διαβατήρια παγκοσμίως. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την νέα κατάταξη που δημοσιοποίησε η Henley Passport Index, η οποία συντάσσεται λαμβάνοντας υπόψη τις χώρες στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει κανείς με το διαβατήριό του χωρίς να χρειάζεται έκδοση βίζας ή άλλων πρόσθετων εγγράφων.

Ποια είναι όμως τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου και που συγκαταλέγεται η χώρα μας.

 

Τέλος στην πέμπτη θέση βρίσκονται η Δανία και η Αυστρία, χώρες που το διαβατήριο των οποίων δίνει πρόσβαση στους πολίτες, σε 187 χώρες του κόσμου. 

Όσο για την χώρα μας, βρίσκεται σε πολύ θέση, συγκεκριμένα στην 8, όπου μαζί με την Νέα Ζηλανδία, τη Μάλτα και την Τσεχία, το διαβατήριο της εξασφαλίζει πρόσβαση σε 184 χώρες.

Φωτογραφία από Unsplush

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται τέσσερις χώρες, το διαβατήριο των οποίων τους δινει την δυνατότητα να επισκεφτούν 188 άλλα κράτη χωρίς πρόσθετα έγγραφα. Πρόκειται για τις Ιταλία, Ισπανία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο. 

Φωτογραφία από Unsplush

Κατά πόδας ακολουθούν η Νότια Κορέα και η Γερμανία, οι πολίτες των οποίων μπορούν να επισκεφτούν 189 χώρες με το διαβατήριό τους χωρίς να απαιτείται η έκδοση βίζας. 

Φωτογραφία από Unsplush

Με μια χώρα μόνο λιγότερη, το διαβατήριο της Σιγκαπούρης βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση - από την πρώτη που βρισκόταν πέρυσι, όπως προαναφέρθηκε. Οι πολίτες της προηγμένης νησιωτικής χώρας έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν 190 χώρες μόνο με το διαβατήριό τους χωρίς να χρειάζονται πρόσθετα έγγραφα. 

Φωτογραφία από Unsplush

Όπως αποδεικνύεται οι πολίτες της Ιαπωνίας έχουν κατακτήσει την κορυφή με το διαβατήριό τους να υπόσχεται απρόσκοπτα ταξίδια σε 191 χώρες του κόσμου. Οι διακρατικές συμφωνίες της Ιαπωνίας φαίνεται πως αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο αφού με το ίδιο διαβατήριο κάποιος πολίτης της χώρας μπορούσε να επισκεφτεί 189 χώρες. Βέβαια και το 2019 το διαβατήριο της Ιαπωνίας μαζί με αυτό της Σιγκαπούρης άνοιγε τις περισσότερες πύλες χωρών από όλα τα υπόλοιπα του κόσμου. 

Φωτογραφία από Unsplush

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.