Προβληματισμός στα γυμναστήρια ενόψει φθινοπώρου

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβληματισμός στα γυμναστήρια ενόψει φθινοπώρου
Όσο η ανησυχία σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού παραμένει έντονη, οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων προβληματίζονται για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους επόμενους μήνες.

Με τη φετινή χρονιά να θεωρείται ήδη «χαμένη» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων προετοιμάζονται για το δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται εν μέσω κλίματος αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θεωρούνται παραδοσιακά οι πιο δύσκολοι μήνες για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις οι οποίες καταγράφουν σχεδόν το 40% του τζίρου τους το τρίμηνο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.

Φέτος λόγω της πανδημίας και του lockdown, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα γυμναστήρια λειτούργησαν ουσιαστικά μονό τον Ιανουάριο ενώ τον Φεβρουάριο η προσέλευση ήταν ήδη μειωμένη. Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου παρέμειναν κλειστά εξαιτίας των μέτρων προστασίας που βρίσκονταν σε ισχύ ενώ και μετά το άνοιγμα τους τον Ιούνιο, λειτουργούν με νέους κανόνες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων τον Ιούλιο, το 70% των συνδρομητών είχε επιστρέψει στα γυμναστήρια, ωστόσο οι νέες συνδρομές ήταν σημαντικά περιορισμένες ενώ ήδη οι περισσότερες επιχειρήσεις είχαν προχωρήσει σε παράταση των συνδρομών που βρίσκονταν σε ισχύ ή έληξαν την περίοδο του lockdown, καλύπτοντας ουσιαστικά τους μήνες που χάθηκαν για τους πελάτες τους.

Ζητούν στήριξη για τους επόμενους μήνες

Με την ανησυχία σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στην χώρα μας να παραμένει έντονη, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων πλέον προβληματίζονται για τους μήνες που έρχονται και πώς θα λειτουργήσουν, καθώς ευελπιστούσαν ότι από το φθινόπωρο θα μπορούσαν να «επιστρέψουν σε κάποιας μορφής κανονικότητα», όπως σημείωναν χαρακτηριστικά στο insider.gr.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν μέτρα στήριξης από την Πολιτεία, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων μάλιστα να έχει αποστείλει ήδη προς το Υπουργείο Οικονομικών αίτημα παράτασης του μέτρου για καταβολή μειωμένου ενοικίου και για τους επόμενους μήνες, Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο του 2020.

Στο σχετικό του υπόμνημα ο Σύνδεσμος τονίζει, ότι τόσο η τρίμηνη υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων, όσο και οι δύσκολοι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος, δημιουργούν ένα ασφυκτικό επιχειρηματικό κλίμα για τα γυμναστήρια ενώ σημειώνει ότι «οι εντεινόμενες φήμες για επερχόμενο νέο κύμα του COVID-19, καθιστούν αβέβαιη την πορεία του κλάδου και εκφράζει την ανάγκη να στηριχθούν ιδιαίτερα τα γυμναστήρια από την Πολιτεία».

Διαβάστε επίσης:

H νέα εποχή στα γυμναστήρια

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider