Χαμένη η χρονιά για τα γυμναστήρια

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμένη η χρονιά για τα γυμναστήρια
Το τρίμηνο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο τα γυμναστήρια καταγράφουν περίπου το 40% του ετήσιου τζίρου τους και τη φετινή χρονιά το συγκεκριμένο διάστημα παρέμειναν κλειστά.

Τεράστιο ήταν το πλήγμα για τα γυμναστήρια από την πανδημία του κορονοϊού, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν λόγο για μία χαμένη χρονιά.

Τα γυμναστήρια μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 λειτούργησαν ουσιαστικά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο με μειωμένη ωστόσο προσέλευση καθώς ήδη είχε αρχίσει να υπάρχει ανησυχία από τη εξάπλωση του κορονοϊού διεθνώς.

Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου παρέμειναν κλειστά σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που βρίσκονταν σε ισχύ ενώ και μετά το άνοιγμα τους τον Ιούνιο, λειτουργούν με νέα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρίμηνο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο οι επιχειρήσεις του κλάδου καταγράφουν περίπου το 40% του ετήσιου τζίρου τους και τη φετινή χρονιά το συγκεκριμένο διάστημα δεν λειτούργησαν καθόλου.

Τα νέα δεδομένα μετά το lockdown

Τις πρώτες μέρες μετά την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, με νέους κανόνες και μέτρα προστασίας, σχεδόν το 40% των συνδρομητών τους επέστρεψε άμεσα.

Πλέον σχεδόν έναν μήνα μετά, το 70% των συνδρομητών σε σχέση με πέρσι συνεχίζει να αθλείται στα γυμναστήρια όπως επισημαίνει στο insider.gr ο Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.

Παράλληλα, από τις συνολικά επιχειρήσεις 2.500 του κλάδου, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου, ένα πολύ μικρό ποσοστό κάτω του 10% δεν άνοιξε μετά την άρση των μέτρων.

Το καλοκαίρι παραδοσιακά θεωρείται «νεκρή» περίοδος για τα γυμναστήρια καθώς συνήθως δεν γίνονται νέες συνδρομές, τη φετινή χρονιά ωστόσο η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Άλλωστε όπως σημειώνει ο κ. Κλεοβούλου τα περισσότερα γυμναστήρια προχώρησαν σε παράταση των συνδρομών που βρίσκονταν σε ισχύ ή έληξαν την περίοδο του lockdown, καλύπτοντας ουσιαστικά τους μήνες που χάθηκαν για τους πελάτες τους.

Με το βλέμμα στο φθινόπωρο

Πλέον οι επιχειρηματίες του κλάδου στρέφουν το βλέμμα τους στο φθινόπωρο ώστε ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας να «επιστρέψουν σε κάποιας μορφής κανονικότητα», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κλεοβούλου ο Σύνδεσμος, αναμένεται να προχωρήσει, σε μια σειρά από δράσεις με επίκεντρο τα γυμναστήρια.

Με το πρώτο εξάμηνο του 2020 ωστόσο να έχει «χαθεί» και την αβεβαιότητα να παραμένει τους επόμενους μήνες, οι ανησυχίες των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο εντείνονται και η αγωνία για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους συνεχίζεται.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα γίνει με τις συνδρομές στα γυμναστήρια

H νέα εποχή στα γυμναστήρια

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider