Επιχειρήσεις | Διεθνή
04-07-2020 | 09:35

LinkedIn: Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση παγκοσμίως

Μοιράσου το
LinkedIn: Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση παγκοσμίως

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε το πρώτο εξάμηνο του 2020 το LinkedIn, η αγορά εργασίας άλλαξε και μαζί της και τα επαγγέλματα που πλέον καταγράφουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει πρωτόγνωρες αλλαγές στην παγκόσμια αγορά εργασίας, καθώς η οικονομική κρίση που προκάλεσε, ανάγκασε εκατοντάδες επιχειρήσεις να κλείσουν προσωρινά, να προχωρήσουν σε περικοπές του ανθρώπινου δυναμικού ή ακόμα και να βάλουν μόνιμο «λουκέτο».

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε το πρώτο εξάμηνο του 2020 το LinkedIn, η αγορά εργασίας άλλαξε και μαζί της και τα επαγγέλματα που πλέον καταγράφουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Μάλιστα, πολλά από αυτά δεν χρειάζονται καν πτυχίο, καθώς αν κάποιος διαθέτει τις ικανότητες, πολλές φορές αρκεί μία «μετεκπαίδευση».

Σύμφωνα με το CNBC, αυτά τα 10 επαγγέλματα επηρεάστηκαν δραματικά από την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός και πλέον με τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι αυτά με τα περισσότερες «ανοιχτές» θέσεις εργασίας, αφού το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκαν μεγάλες απολύσεις σε αυτά... 

Δείτε ποια είναι τα 10 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση παγκοσμίως:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.