Επιχειρήσεις | Διεθνή
14-06-2020 | 09:00

Αυτά είναι τα 7 επαγγέλματα που «επιστρέφουν» δυναμικά μετά την καραντίνα

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 7 επαγγέλματα που «επιστρέφουν» δυναμικά μετά την καραντίνα

Σύμφωνα με το CNN, αυτά είναι τα επαγγέλματα που «έπιασαν» δουλειά, στην πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων στις ΗΠΑ.

Την ώρα που η Ελλάδα ήδη έχει ανοίξει τα σύνορα της σε αρκετές χώρες και «προσκαλεί» τουρίστες, στις ΗΠΑ κάνουν τα πρώτα δειλά βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Όλο και περισσότερα «επαγγέλματα» επιστρέφουν στην κανονικότητα και πλέον τα ποσοστά ανεργίας «έπεσαν» στο 13,3% τον Μάιο, από 19,2% που ήταν τον Απρίλιο, με περισσότερους από 2,5 εκατ. εργαζομένους να πιάνουν και πάλι δουλειά.

Σύμφωνα με το CNN, αυτά είναι τα επαγγέλματα που «έπιασαν» δουλειά, στην πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων στις ΗΠΑ:

 

Το πρώτο και ίσως σημαντικότερο βήμα για κάθε επιχείρηση που θέλει να ανοίξει και να επαναφέρει την κανονική της λειτουργία είναι να καθαρίσει και να απολυμάνει τους χώρους εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό είδαν συνολικά 68.400 «επαναπροσλήψεις», μέσα στο Μάιο. 

Τα καθαριστήρια και οι χώροι πλυντηρίων στις ΗΠΑ θεωρήθηκαν από την πρώτη στιγμή εργασίες «απαραίτητης λειτουργίας», όμως πολλοί ήταν εκείνοι που έβαλαν «προσωρινό λουκέτο» για λόγους πρόληψης και ασφάλειας. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους σε delivery φαγητού, οι οποίοι έχουν σχέση άμεσης επαγγελματικής εξάρτησης με τα εστιατόρια. 

Συνολικά, αυτοί οι δύο κλάδοι σημείωσαν «επαναπροσλήψεις» 182.300 εργαζομένων, μέσα στο Μάιο.

Μπορεί τα νοσοκομεία και άλλα ιατρικά κέντρα «πρώτης γραμμής» να είχαν πολύ περισσότερη δουλειά την περίοδο της καραντίνας, τα οδοντιατρεία όμως ήταν κλειστά και λειτουργούσαν μόνο για να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά. 

Το Μάιο όμως άρχισαν και αυτά να ανοίγουν για το ευρύτερο κοινό σταδιακά και κατέγραψαν περί τις 244.800 «επαναπροσλήψεις».

Με τα εργοστάσια να ανοίγουν και να αυξάνουν τη λειτουργία τους σταδιακά, ο βιομηχανικός τομέας κατέγραψε περί τις 225.000 «επαναπροσλήψεις», μέσα στο Μάιο. 

Οι πιο «κερδισμένοι» φαίνεται να είναι οι εργαζόμενοι σε καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης, καθώς έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στις «επαναπροσλήψεις» 367.800 εργαζομένων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Από τους πρώτους κλάδους που επέστρεψαν σε λειτουργία είναι ο κατασκευαστικός, ο οποίος κατέγραψε περί τις 464.000 προσλήψεις το Μάιο. «Επανέφερε» δηλαδή περίπου τους μισούς, από όσους απολύθηκαν τον Απρίλιο.

Εστιατόρια και μπαρ «επαναπροσέλαβαν» περί τους 1,4 εκατ. εργαζομένους, μέσα στο Μάιο, καθώς ετοιμάζονταν για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεών τους.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.