Κορκίδης: Το «ξεκλείδωμα» της αγοράς δημιουργεί προσδοκίες αλλά και ευθύνες

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορκίδης: Το «ξεκλείδωμα» της αγοράς δημιουργεί προσδοκίες αλλά και ευθύνες
«Πολλές μικρές επιχειρήσεις αναλαμβάνουν τη μεγάλη ευθύνη επανεκκίνησης της αγοράς και πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα» τονίζει στο insider.gr o πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

Στο μεγάλο «στοίχημα» της επανεκκίνησης της αγοράς μετά την άρση των μέτρων αλλά και στην ευθύνη που αναλαμβάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρεται ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στο insider.gr.

«Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στη «νέα κανονικότητα» και της μεθοδικής άρσης των περιοριστικών μέτρων δημιουργεί ευθύνες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ξεκινούν την επανεκκίνηση της αγοράς. Το μεγάλο στοίχημα είναι να το πράξουν με σωστή προετοιμασία υγιεινής και με ασφάλεια» τονίζει ο κ. Κορκίδης.

Αναφερόμενος στο επιχειρησιακό σχέδιο και τις παραμέτρους σταδιακής άρσης των αυστηρών μέτρων ο κ. Κορκίδης επισημαίνει πως στόχος είναι η επιστροφή των πολιτών σε μία νέα καθημερινότητα με ασφάλεια καθώς και η επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς πισωγυρίσματα.

«Ο 'οδικός χάρτης εξόδου' από την καραντίνα έχει δύο φάσεις με χρονική απόσταση δύο μηνών και μια διαδρομή επτά σταδίων. Η αποφασιστικότητα που δείχνει η κυβέρνηση με τα ενδεδειγμένα μέτρα που λαμβάνει στη κρίση είναι και το στοιχείο που γεννά αισιοδοξία για τον επιχειρηματικό κόσμο που προσβλέπει στην επιστροφή στην νέα κανονικότητα, απευχόμενο τα σενάρια καταστροφής που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη φετινή χρονιά.

Το σχέδιο εξόδου κινείται, ανάμεσα στην αναγκαιότητα συνέχισης των απαραίτητων μέτρων προστασίας και στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας. Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη χώρα μας, που μας έφεραν υγιείς στην επόμενη μέρα, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, αφού απαιτεί προσοχή και υπομονή για μια αργή και σταθερή επαναφορά σε μια νέα ασφαλή καθημερινότητα» εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Ο ίδιος εκτιμά πως είναι «απόλυτα ορθό ο σχεδιασμός επανεκκίνησης της αγοράς να ξεκινά από τα μικρά καταστήματα που έχουν τον μικρότερο συνωστισμό».

«Να κερδίσουν το στοίχημα οι μικρές επιχειρήσεις»

«Πολλές μικρές επιχειρήσεις αναλαμβάνουν τη μεγάλη ευθύνη επανεκκίνησης της αγοράς και πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα. Η αντιμετώπιση της επαναλειτουργίας της αγοράς πρέπει να είναι δυναμική και όχι παθητική, με πρώτο στόχο να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Δεν συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε, αλλά επανεκκινούμε από εκεί που έχει επιστρέψει η καταναλωτική δύναμη και η πραγματική οικονομία» τονίζει ο κ. Κορκίδης.

Κατά τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, ωστόσο οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης δεν θα ξεπεραστούν ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα.

«Η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και υποχρέωσης μεταξύ μας. Η επιτυχής μετάβαση μας στη τελική έξοδο της τρίτης φάσης, βασίζεται στο να συνεχίσουμε να ακολουθούμε επακριβώς τις οδηγίες και να τηρήσουμε αυστηρά τα επτά στάδια της δεύτερης φάσης, όπως πράξαμε στη πρώτη φάση του αυτοπεριορισμού. Το Επιμελητήριο μας θα συστρατευτεί με τις επιχειρήσεις μέλη του για μια ασφαλή έξοδο από τη πρωτόγνωρη κρίση» καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider