Coca-Cola Co: Αναμένει πλήγμα από τον κορονοϊό το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coca-Cola Co: Αναμένει πλήγμα από τον κορονοϊό το δεύτερο τρίμηνο του έτους
Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ωστόσο ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Σημαντικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του έτους αναμένει η Coca Cola Co εξαιτίας της αναστολής της λειτουργίας των κινηματογράφων, εστιατορίων αλλά και των γηπέδων παγκοσμίως λόγω του κορονοϊού, καθώς αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των εσόδων της.

Όπως αναφέρει το cnbc, σύμφωνα με την εταιρεία ο όγκος των πωλήσεων της από τις αρχές Απριλίου έχει πέσει κατά 25%.

«Ο τελικός αντίκτυπος για το δεύτερο τρίμηνο και ολόκληρο το 2020 είναι άγνωστος αυτή τη στιγμή, καθώς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διάρκεια των μέτρων καθώς και τον ρυθμό της ανάκαμψης. Οι επιπτώσεις ωστόσο θα είναι σημαντικές» επισημαίνει η εταιρεία.

Η Coca Cola σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ανακοίνωσε επίσης τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, 51 σεντς κέρδη ανά μετοχή, αντί της πρόβλεψης για 44 σεντς καθώς και και έσοδα 8,60 δισ. δολάρια. Όπως επισημαίνεται, αυτό οφείλεται στις μαζικές αγορές που έκαναν οι καταναλωτές οι οποίοι προετοιμάζονταν για παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι.

Τέλος η εταιρεία εκτιμά ότι «η πίεση στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της είναι προσωρινή και παραμένει αισιόδοξη ότι θα δει βελτίωση στο δεύτερο εξάμηνο του 2020».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider