Πώς ο κόσμος της μόδας «ρίχνεται» στη μάχη κατά του κορονοϊού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς ο κόσμος της μόδας «ρίχνεται» στη μάχη κατά του κορονοϊού
Δυνατά brand παγκοσμίως προβαίνουν σε δωρεές ώστε να υποστηρίξουν εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στην πανδημία του κορονοϊού.

Ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού έχει δεχθεί ο κλάδος του λιανεμπορίου διεθνώς, χάνοντας πολλά εκατομμύρια από το lockdown. Ωστόσο κάποια δυνατά brand παγκοσμίως προβαίνουν σε δωρεές ώστε να υποστηρίξουν εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ενδεικτικό είναι πως τον Ιανουάριο, κατά τα πρώτα στάδια της παγκόσμιας έκρηξης του κορονοϊού, η LVMH, ένας από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και πολυτελών ειδών, ανακοίνωσε δωρεά μια δωρεά 2,2 εκατ. δολαρίων προς τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας. Από τότε, η LVMH έχει μετατρέψει τα εργοστάσια αρωμάτων σε εργοστάσια κατασκευής απολυμαντικών ενώ δεσμεύτηκε να στείλει 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου στη Γαλλία.

Τις δράσεις της LVMH ακολουθούν και άλλα ισχυρά brand.

Ποια είναι όμως τα 5 ισχυρότερα που προβαίνουν σε δωρεές;

Η LVMH έδωσε 2,2 εκατ. δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας τον Ιανουάριο, ενώ έχει δεσμευτεί να «αποκτήσει και να παράσχει» ιατρικά εφόδια.

Όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή, η LVMH ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά της που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παραγωγή αρωμάτων και καλλυντικών θα αρχίσουν να παράγουν μεγάλες ποσότητες απολυμαντικών με βάση την αιθυλική αλκοόλη, δίνοντας δωρεάν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Στις 21 Μαρτίου, το Reuters ανέφερε ότι η LVMH δεσμεύτηκε να παραγγείλει 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου από την Κίνα για να βοηθήσουν τη Γαλλία να αντιμετωπίσει την πανδημία του κοροναϊού. Η Louis Vuitton, που ανήκει στην LVMH, δωρίζει 21.000 μάσκες N95 για να βοηθήσει τους υγειονομικούς της Νέας Υόρκης στη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο πολυτελής όμιλος Kering στον οποίο ανήκουν η Gucci, η Yves Saint Laurent και ο οίκος Alexander McQueen έδωσε 1 εκατ. δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας στην αρχή του κορονοϊού.

Παράλληλα ο όμιλος έχει δωρίσει στην Ιταλία 2 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ στο CDC, ενώ σύμφωνα με τους New York Times θα κατασκευάσει και αυτή μάσκες.

 

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι έδωσε 1,25 εκατ. ευρώ σε ιταλικά νοσοκομεία και ιδρύματα, στη μάχη που δίνουν για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ήδη από τις 26 Μαρτίου ο οίκος έκανε γνωστό πως στην Ιταλία όλα τα εργοστάσιά του θα αρχίσουν να παράγουν στολές προστασίας για το «ιατρικό προσωπικό που δίνει μάχη» εναντίον της πανδημίας του νέου Covid-19.

Ο οίκος Gucci πρόκειται να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύρια μάσκες για να βοηθήσει την Ιταλία εν μέσω της έλλειψης ιατρικών προμηθειών. Επιπλέον, το brand θα κατασκευάσει 55.000 νοσοκομειακές στολές για τον κορονοϊό, κατόπιν έγκρισης από τις ιταλικές ιατρικές αρχές.

Η Gucci έχει δωρίσει 1,1 εκατομμύρια ευρώ στο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας μέσω της πλατφόρμας ForFunding crowdfunding της Intesa Sanpaolo για να βοηθήσει την Ιταλία να αντιμετωπίσει την έλλειψη ιατρικών προμηθειών. Τέλος άλλο 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον κορονοϊό, ώστε να υποστηριχθούν οι ΜΕΘ παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια μόδας των New York Times, ο οίκος μόδας Ralph Lauren θα δωρίσει 10 εκατ. δολάρια σε fund για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Παράλληλα, ο οίκος θα κατασκευάσει 250.000 μάσκες προσώπου και 25.000 νοσοκομειακές στολές.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Ειδική συζήτηση για τον λαγοκέφαλο στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου

23:42

Στο αμερικανικό Κογκρέσο νέες κυρώσεις στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες

23:28

Ειδική διοίκηση για πλήγματα βαθιά στο εσωτερικό της Ρωσίας συγκροτεί ο Ζελένσκι

23:16

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης - Ήχησε το 112

23:10

Wall Street: Εβδομαδιαία κέρδη για S&P 500 και Nasdaq - Ξεχώρισαν Meta και SK Hynix

23:00

Χρυσοχοΐδης: «Η Δημοκρατία δεν ανέχεται πρακτικές που οδηγούν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών»

22:47

Πυροσβεστική: 26 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

22:33

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο ΥΠΕΝ για επέκταση ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ: 13 ερωταπαντήσεις

22:18

Φρένο στο πτωτικό σερί 1 μήνα για πετρέλαιο - Κέρδη στην εβδομάδα

22:04

Οι συριακές αρχές κατηγορούν το Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις στη Δαμασκό

21:50

Στο Ομάν ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνομιλίες: Επί τάπητος τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν θα παραδοθούμε ποτέ»

21:36

Εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό

21:25

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 32 εκατ. ευρώ

21:12

Τρ. Πειραιώς: Ξεκίνησε η συγχώνευση 6 θυγατρικών της

21:00

Τσίπρας: Η εξέλιξη με τα F-35 αποτελεί εθνική ήττα που την χρεώνεται ο κ. Μητσοτάκης

20:48

Βρετανία: Δολοφονήθηκε η πρώην υπουργός, Αν Γουίτικαμ - 1 σύλληψη

20:36

Φιντάν: «Ελπίζω ότι σύντομα θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα για τα F-35»

20:24

Υποτροφίες σε 365 αριστούχους φοιτητές από Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

20:12

Πόσα ευρώ επιστρέφουν σε θέσεις εργασίας, οικονομία και κοινωνία οι επενδύσεις στη φαρμακευτική καινοτομία

20:00

Το Ντονμπάς, οι πιέσεις προς το Κίεβο και το επικίνδυνο στοίχημα της Μόσχας

19:47

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Δόθηκε παράταση - Έως πότε η προθεσμία

19:41

Ρωσικά πλήγματα στο Κραματόρσκ, ουκρανικά χτυπήματα στην Αζοφική - Κλείνει ο δίαυλος Ντον-Αζόφ

19:29

Ευρωαγορές: Μεικτή εικόνα στα ταμπλό με πιέσεις από τεχνολογία

19:26

Θεσμική συμμαχία ΥΠΕΞ - Εξαγωγέων για ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας

19:15

SK Hynix: Δυναμικό ντεμπούτο με άλμα 13,08% στον Nasdaq - Στα 170 δολάρια η μετοχή

19:04

Συνθήκες καύσωνα συνεχίζουν να πλήττουν δυτικές περιοχές της Γαλλίας

18:53

Ο Μακρόν υποδέχεται τη Δευτέρα στο Παρίσι 25 ηγέτες για τη στήριξη της Ουκρανίας

18:42

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο για τη θέσπιση ενός γραφείου κατά της διαφθοράς

18:30

Λίμνη Ζηρού: Ένα μαγευτικό τοπίο στην Πρέβεζα

18:18

Τραμπ: Πρόθυμος για συνομιλίες με το Ιράν - «Οι ΗΠΑ όμως τους ξεκαθάρισαν ότι η εκεχειρία τελείωσε»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider