Πώς ο κόσμος της μόδας «ρίχνεται» στη μάχη κατά του κορονοϊού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς ο κόσμος της μόδας «ρίχνεται» στη μάχη κατά του κορονοϊού
Δυνατά brand παγκοσμίως προβαίνουν σε δωρεές ώστε να υποστηρίξουν εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στην πανδημία του κορονοϊού.

Ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού έχει δεχθεί ο κλάδος του λιανεμπορίου διεθνώς, χάνοντας πολλά εκατομμύρια από το lockdown. Ωστόσο κάποια δυνατά brand παγκοσμίως προβαίνουν σε δωρεές ώστε να υποστηρίξουν εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ενδεικτικό είναι πως τον Ιανουάριο, κατά τα πρώτα στάδια της παγκόσμιας έκρηξης του κορονοϊού, η LVMH, ένας από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και πολυτελών ειδών, ανακοίνωσε δωρεά μια δωρεά 2,2 εκατ. δολαρίων προς τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας. Από τότε, η LVMH έχει μετατρέψει τα εργοστάσια αρωμάτων σε εργοστάσια κατασκευής απολυμαντικών ενώ δεσμεύτηκε να στείλει 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου στη Γαλλία.

Τις δράσεις της LVMH ακολουθούν και άλλα ισχυρά brand.

Ποια είναι όμως τα 5 ισχυρότερα που προβαίνουν σε δωρεές;

Η LVMH έδωσε 2,2 εκατ. δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας τον Ιανουάριο, ενώ έχει δεσμευτεί να «αποκτήσει και να παράσχει» ιατρικά εφόδια.

Όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή, η LVMH ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά της που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παραγωγή αρωμάτων και καλλυντικών θα αρχίσουν να παράγουν μεγάλες ποσότητες απολυμαντικών με βάση την αιθυλική αλκοόλη, δίνοντας δωρεάν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Στις 21 Μαρτίου, το Reuters ανέφερε ότι η LVMH δεσμεύτηκε να παραγγείλει 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου από την Κίνα για να βοηθήσουν τη Γαλλία να αντιμετωπίσει την πανδημία του κοροναϊού. Η Louis Vuitton, που ανήκει στην LVMH, δωρίζει 21.000 μάσκες N95 για να βοηθήσει τους υγειονομικούς της Νέας Υόρκης στη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο πολυτελής όμιλος Kering στον οποίο ανήκουν η Gucci, η Yves Saint Laurent και ο οίκος Alexander McQueen έδωσε 1 εκατ. δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας στην αρχή του κορονοϊού.

Παράλληλα ο όμιλος έχει δωρίσει στην Ιταλία 2 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ στο CDC, ενώ σύμφωνα με τους New York Times θα κατασκευάσει και αυτή μάσκες.

 

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι έδωσε 1,25 εκατ. ευρώ σε ιταλικά νοσοκομεία και ιδρύματα, στη μάχη που δίνουν για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ήδη από τις 26 Μαρτίου ο οίκος έκανε γνωστό πως στην Ιταλία όλα τα εργοστάσιά του θα αρχίσουν να παράγουν στολές προστασίας για το «ιατρικό προσωπικό που δίνει μάχη» εναντίον της πανδημίας του νέου Covid-19.

Ο οίκος Gucci πρόκειται να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύρια μάσκες για να βοηθήσει την Ιταλία εν μέσω της έλλειψης ιατρικών προμηθειών. Επιπλέον, το brand θα κατασκευάσει 55.000 νοσοκομειακές στολές για τον κορονοϊό, κατόπιν έγκρισης από τις ιταλικές ιατρικές αρχές.

Η Gucci έχει δωρίσει 1,1 εκατομμύρια ευρώ στο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας μέσω της πλατφόρμας ForFunding crowdfunding της Intesa Sanpaolo για να βοηθήσει την Ιταλία να αντιμετωπίσει την έλλειψη ιατρικών προμηθειών. Τέλος άλλο 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον κορονοϊό, ώστε να υποστηριχθούν οι ΜΕΘ παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια μόδας των New York Times, ο οίκος μόδας Ralph Lauren θα δωρίσει 10 εκατ. δολάρια σε fund για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Παράλληλα, ο οίκος θα κατασκευάσει 250.000 μάσκες προσώπου και 25.000 νοσοκομειακές στολές.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:35

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 90 δολάρια το Brent - Ξεπέρασαν το +20% τα μηνιαία κέρδη

22:20

Πορτογαλία: Ενισχύονται οι έλεγχοι στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, με αφορμή τα γεγονότα στη Θέουτα

22:03

Μαίνεται η φωτιά στη Βοιωτία, προληπτική εκκένωση οικισμών - Δύσκολη νύχτα για την πυροσβεστική

21:44

Γερμανία: Νέα παράταση των συνοριακών ελέγχων μετά τα γεγονότα στη Θέουτα

21:28

Ισπανία: Ένα χωριό ενώθηκε για να σώσει μια καστανιά 500 ετών από τις φλόγες

21:19

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus για τις πυρκαγιές στους δήμους Θηβαίων και Μάνδρας - Ειδυλλίας

20:57

Η Ελλάδα στις χώρες που διεκδικούν τα AI gigafactories της ΕΕ

20:54

Dimand: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για πώληση ακινήτου στον Ελαιώνα έναντι 134,7 εκατ. ευρώ

20:36

Ιταλία: Αναστέλλει τη συμφωνία Σένγκεν για την Ισπανία

20:28

3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς - Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

20:20

Ο Μπερνάρ Αρνό περνά στην αντεπίθεση μετά την έρευνα της Le Monde

20:05

Τραμπ: Το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία με τη Χαμάς

20:02

Στο ραντάρ της Αθήνας το εκλογικό θρίλερ του Ισραήλ

20:01

Ευρωαγορές: «Ξεφούσκωσαν» στο τέλος της ημέρας

19:49

ΑΑΔΕ: Συνελήφθη ελεγχόμενος για λαθρεμπόριο, μετά από απειλή σε ελεγκτές ότι θα στείλει «μπράβους»

19:26

Ελβετία: Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής

19:23

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ισπανία για «εσκεμμένες προσπάθειες» διευκόλυνσης της παράτυπης μετανάστευσης

19:14

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων

19:09

Mermeren: Πτώση 41% στα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο

18:56

Αγορά εξοχικής κατοικίας: Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές

18:50

Θέουτα: Περισσότεροι από 37.500 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές

18:48

Κίνηση - ματ από ΔΕΗ με χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 277,3 MW στην Πολωνία

18:42

Alpha Bank: Ξεκινά πρόγραμμα αγοράς έως 205 εκατ. ιδίων μετοχών - Από €0,29 έως €7 το εύρος τιμής αγοράς

18:31

Αlpha Trust: Εγκρίθηκε το squeeze out από Alpha Bank - Εκτός ταμπλό στις 18/8

18:24

Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα - Πύρινος όλεθρος στη Βοιωτία

18:11

Μπεν Γκβιρ: Απαράδεκτη η συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς

17:56

Προσωπικός Βοηθός: Μόνιμο και πανελλαδικό το πρόγραμμα - Στα 53 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση

17:50

Κεραμέως για το ν/σ επαγγελματικής ασφάλισης: Οι πρωτοβουλίες μας συναντούν τη μεγάλη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων

17:41

ΕΟΔΥ: 180 κρούσματα της νόσου των λεγεωναρίων στην Ελλάδα το 2025 - Το προφίλ των ασθενών

17:41

Εξανεμίζονται 460 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της Apple


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider