Πώς ο κόσμος της μόδας «ρίχνεται» στη μάχη κατά του κορονοϊού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς ο κόσμος της μόδας «ρίχνεται» στη μάχη κατά του κορονοϊού
Δυνατά brand παγκοσμίως προβαίνουν σε δωρεές ώστε να υποστηρίξουν εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στην πανδημία του κορονοϊού.

Ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού έχει δεχθεί ο κλάδος του λιανεμπορίου διεθνώς, χάνοντας πολλά εκατομμύρια από το lockdown. Ωστόσο κάποια δυνατά brand παγκοσμίως προβαίνουν σε δωρεές ώστε να υποστηρίξουν εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ενδεικτικό είναι πως τον Ιανουάριο, κατά τα πρώτα στάδια της παγκόσμιας έκρηξης του κορονοϊού, η LVMH, ένας από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και πολυτελών ειδών, ανακοίνωσε δωρεά μια δωρεά 2,2 εκατ. δολαρίων προς τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας. Από τότε, η LVMH έχει μετατρέψει τα εργοστάσια αρωμάτων σε εργοστάσια κατασκευής απολυμαντικών ενώ δεσμεύτηκε να στείλει 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου στη Γαλλία.

Τις δράσεις της LVMH ακολουθούν και άλλα ισχυρά brand.

Ποια είναι όμως τα 5 ισχυρότερα που προβαίνουν σε δωρεές;

Η LVMH έδωσε 2,2 εκατ. δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας τον Ιανουάριο, ενώ έχει δεσμευτεί να «αποκτήσει και να παράσχει» ιατρικά εφόδια.

Όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή, η LVMH ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά της που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παραγωγή αρωμάτων και καλλυντικών θα αρχίσουν να παράγουν μεγάλες ποσότητες απολυμαντικών με βάση την αιθυλική αλκοόλη, δίνοντας δωρεάν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Στις 21 Μαρτίου, το Reuters ανέφερε ότι η LVMH δεσμεύτηκε να παραγγείλει 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου από την Κίνα για να βοηθήσουν τη Γαλλία να αντιμετωπίσει την πανδημία του κοροναϊού. Η Louis Vuitton, που ανήκει στην LVMH, δωρίζει 21.000 μάσκες N95 για να βοηθήσει τους υγειονομικούς της Νέας Υόρκης στη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο πολυτελής όμιλος Kering στον οποίο ανήκουν η Gucci, η Yves Saint Laurent και ο οίκος Alexander McQueen έδωσε 1 εκατ. δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας στην αρχή του κορονοϊού.

Παράλληλα ο όμιλος έχει δωρίσει στην Ιταλία 2 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ στο CDC, ενώ σύμφωνα με τους New York Times θα κατασκευάσει και αυτή μάσκες.

 

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι έδωσε 1,25 εκατ. ευρώ σε ιταλικά νοσοκομεία και ιδρύματα, στη μάχη που δίνουν για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ήδη από τις 26 Μαρτίου ο οίκος έκανε γνωστό πως στην Ιταλία όλα τα εργοστάσιά του θα αρχίσουν να παράγουν στολές προστασίας για το «ιατρικό προσωπικό που δίνει μάχη» εναντίον της πανδημίας του νέου Covid-19.

Ο οίκος Gucci πρόκειται να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύρια μάσκες για να βοηθήσει την Ιταλία εν μέσω της έλλειψης ιατρικών προμηθειών. Επιπλέον, το brand θα κατασκευάσει 55.000 νοσοκομειακές στολές για τον κορονοϊό, κατόπιν έγκρισης από τις ιταλικές ιατρικές αρχές.

Η Gucci έχει δωρίσει 1,1 εκατομμύρια ευρώ στο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας μέσω της πλατφόρμας ForFunding crowdfunding της Intesa Sanpaolo για να βοηθήσει την Ιταλία να αντιμετωπίσει την έλλειψη ιατρικών προμηθειών. Τέλος άλλο 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον κορονοϊό, ώστε να υποστηριχθούν οι ΜΕΘ παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια μόδας των New York Times, ο οίκος μόδας Ralph Lauren θα δωρίσει 10 εκατ. δολάρια σε fund για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Παράλληλα, ο οίκος θα κατασκευάσει 250.000 μάσκες προσώπου και 25.000 νοσοκομειακές στολές.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:00

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο πυρετός των δισεκατομμυρίων και η ώρα της αλήθειας

18:47

Ινδία: 20ετής φοροαπαλλαγή σε ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν data centers

18:33

Ιταλία: Συνελήφθη νέος άνδρας ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος αστυνομικού στο Τορίνο

18:22

Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη λόγω πυρκαγιάς

18:16

Ελβετία: Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά ανήλθε σε 41

18:05

OPEC+: Αμετάβλητη η παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο

17:49

Θεοδωρικάκος: Εθνικό καθήκον ενότητας η επιστολική ψήφος των ομογενών

17:32

Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα στη Νέα Πέραμο

17:11

Από το 2001 έως σήμερα έχουν καταγραφεί στον ΠΟΥ περίπου 100 κρούσματα του ιού Nipah στην Ινδία

17:00

«Γαλάζια» τα ευέλικτα σταθερά τιμολόγια ρεύματος – «Κλειδώνουν» οι κανόνες για τη λιανική

16:46

Τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη επισκέπτεται ο ΥΦΥΠΕΞ Χ. Θεοχάρης

16:36

Τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού τη Δευτέρα το βράδυ στον ΣΚΑΪ

16:29

Προβλήματα απ’ την επέλαση της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας

15:57

BYD: Πτώση πωλήσεων για πέμπτο συνεχόμενο μήνα

15:42

Μεντβέντεφ: Αποτελεσματικός ηγέτης που επιδιώκει την ειρήνη ο Τραμπ

15:28

Τσαβδαρίδης: Στο ΥΠΑΑΤ τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Ημαθίας

15:13

Μαρινάκης: Αποκλείεται συγκυβέρνηση με την Ελληνική Λύση - Το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί ρητορική Κωνσταντοπούλου

14:58

Τσουκαλάς: Αιχμές για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού για το δυστύχημα στη Βιολάντα

14:53

Συζήτηση Πιερρακάκη - Σαντέλ για οικονομία, ανισότητες, αξιοκρατία και ψηφιακές προκλήσεις

14:48

Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 26 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο στην Αττάλεια

14:21

ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο τον Φεβρουάριο - Στα 13,9 λεπτά ανά kWh για 3ο μήνα

14:13

ΕΜΥ: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία μέχρι τη Δευτέρα

14:00

ΕΚΤ: Η άνοδος του ευρώ ο νεότερος κίνδυνος για τις προοπτικές του πληθωρισμού

13:39

Παπασταύρου: Από σήμερα σε ισχύ τα πορτοκαλί τιμολόγια για επιχειρήσεις με έξυπνους μετρητές

13:24

Λιβάνιος: Ηλεκτρονική ψήφος σε ψηφιακά εκλογικά τμήματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028

13:15

«Βιολάντα»: Σταμάτησαν οι έρευνες στο εργοστάσιο υπό τον φόβο νέας έκρηξης

13:00

Ακίνητα: «Βαρύ» το κόστος της Στέγασης, «μαύρη πρωτιά» για τα ελληνικά νοικοκυρά

12:52

Χουάνγκ ( Nvidia): Η επένδυση στην OpenAI «ποτέ δεν ήταν δέσμευση»

12:39

Ιράν: Χαρακτήρισε τους ευρωπαϊκούς στρατούς τρομοκρατικές οργανώσεις

12:33

Σε πλήρη λειτουργία παραδίδεται αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης - ΙΣΝ

gazzetta
gazzetta reader insider insider