Πώς ο κόσμος της μόδας «ρίχνεται» στη μάχη κατά του κορονοϊού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς ο κόσμος της μόδας «ρίχνεται» στη μάχη κατά του κορονοϊού
Δυνατά brand παγκοσμίως προβαίνουν σε δωρεές ώστε να υποστηρίξουν εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στην πανδημία του κορονοϊού.

Ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού έχει δεχθεί ο κλάδος του λιανεμπορίου διεθνώς, χάνοντας πολλά εκατομμύρια από το lockdown. Ωστόσο κάποια δυνατά brand παγκοσμίως προβαίνουν σε δωρεές ώστε να υποστηρίξουν εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ενδεικτικό είναι πως τον Ιανουάριο, κατά τα πρώτα στάδια της παγκόσμιας έκρηξης του κορονοϊού, η LVMH, ένας από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και πολυτελών ειδών, ανακοίνωσε δωρεά μια δωρεά 2,2 εκατ. δολαρίων προς τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας. Από τότε, η LVMH έχει μετατρέψει τα εργοστάσια αρωμάτων σε εργοστάσια κατασκευής απολυμαντικών ενώ δεσμεύτηκε να στείλει 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου στη Γαλλία.

Τις δράσεις της LVMH ακολουθούν και άλλα ισχυρά brand.

Ποια είναι όμως τα 5 ισχυρότερα που προβαίνουν σε δωρεές;

Η LVMH έδωσε 2,2 εκατ. δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας τον Ιανουάριο, ενώ έχει δεσμευτεί να «αποκτήσει και να παράσχει» ιατρικά εφόδια.

Όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή, η LVMH ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά της που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παραγωγή αρωμάτων και καλλυντικών θα αρχίσουν να παράγουν μεγάλες ποσότητες απολυμαντικών με βάση την αιθυλική αλκοόλη, δίνοντας δωρεάν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Στις 21 Μαρτίου, το Reuters ανέφερε ότι η LVMH δεσμεύτηκε να παραγγείλει 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου από την Κίνα για να βοηθήσουν τη Γαλλία να αντιμετωπίσει την πανδημία του κοροναϊού. Η Louis Vuitton, που ανήκει στην LVMH, δωρίζει 21.000 μάσκες N95 για να βοηθήσει τους υγειονομικούς της Νέας Υόρκης στη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο πολυτελής όμιλος Kering στον οποίο ανήκουν η Gucci, η Yves Saint Laurent και ο οίκος Alexander McQueen έδωσε 1 εκατ. δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας στην αρχή του κορονοϊού.

Παράλληλα ο όμιλος έχει δωρίσει στην Ιταλία 2 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ στο CDC, ενώ σύμφωνα με τους New York Times θα κατασκευάσει και αυτή μάσκες.

 

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι έδωσε 1,25 εκατ. ευρώ σε ιταλικά νοσοκομεία και ιδρύματα, στη μάχη που δίνουν για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ήδη από τις 26 Μαρτίου ο οίκος έκανε γνωστό πως στην Ιταλία όλα τα εργοστάσιά του θα αρχίσουν να παράγουν στολές προστασίας για το «ιατρικό προσωπικό που δίνει μάχη» εναντίον της πανδημίας του νέου Covid-19.

Ο οίκος Gucci πρόκειται να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύρια μάσκες για να βοηθήσει την Ιταλία εν μέσω της έλλειψης ιατρικών προμηθειών. Επιπλέον, το brand θα κατασκευάσει 55.000 νοσοκομειακές στολές για τον κορονοϊό, κατόπιν έγκρισης από τις ιταλικές ιατρικές αρχές.

Η Gucci έχει δωρίσει 1,1 εκατομμύρια ευρώ στο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας μέσω της πλατφόρμας ForFunding crowdfunding της Intesa Sanpaolo για να βοηθήσει την Ιταλία να αντιμετωπίσει την έλλειψη ιατρικών προμηθειών. Τέλος άλλο 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον κορονοϊό, ώστε να υποστηριχθούν οι ΜΕΘ παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια μόδας των New York Times, ο οίκος μόδας Ralph Lauren θα δωρίσει 10 εκατ. δολάρια σε fund για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Παράλληλα, ο οίκος θα κατασκευάσει 250.000 μάσκες προσώπου και 25.000 νοσοκομειακές στολές.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:44

Αφοί Κορδέλου: Διπλασιασμός των EBITDA το 2025 - Στα 2,028 εκατ. ευρώ

10:42

Moda Bagno: Αύξηση τζίρου κατά 4,47% το 2025

10:36

Ξεκινούν οι αιτήσεις για πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

10:23

Βογιατζόγλου: Πτώση του κύκλου εργασιών και κερδοφορίας το 2025

10:15

Interwood Ξυλεμπορία: Αύξηση κύκλου εργασιών και EBITDA το 2025

10:08

Societe Generale: Ξεπέρασαν με άνεση τις εκτιμήσεις τα κέρδη τριμήνου

10:06

Πειραιώς: Ισχυρή κερδοφορία 281 εκατ. ευρώ, σε τροχιά επίτευξης των στόχων του 2026

10:03

Όμιλος Aktor: Πώς εξασφάλισε μακροχρόνια συμβόλαια αξίας 9 δισ. ευρώ

10:02

Στην ασφάλιση, ο σύμβουλος που εμπιστεύεσαι είναι το insurancemarket

09:55

Credit Agricole: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα πρώτου τριμήνου

09:43

Αγωνιούν για πρόσβαση στα φάρμακα οι 500.000 ασθενείς με σπάνια νοσήματα στην Ελλάδα

09:38

Γαλλία: Απέτυχε να αναπτυχθεί η οικονομία το πρώτο τρίμηνο

09:35

Νέο fund άνω των 100 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ομάδα του Phaistos

09:24

Volkswagen: Πτώση 14% στα κέρδη πρώτου τριμήνου λόγω δασμών και Κίνας

09:16

Samsung Electronics: Οκταπλασιάστηκαν τα λειτουργικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο

09:10

Ο χορός της τοξικότητας και η «κουκούλα» του Διαδικτύου

09:04

Παίζει τα ρέστα του με τη βίλα του «Σημαδεμένου»

09:00

Fuel Pass: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις

08:56

Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται σε νέα πεδία το e-katanalotis – Τι αλλάζει

08:47

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει νέα «ισχυρή και σύντομη» επίθεση στο Ιράν

08:45

Πρωτομαγιά: Ακινητοποιημένα πλοία, μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, τρένα, προαστιακός

08:41

Jumbo: Η Τουρκία, ο νέος τύπος καταστημάτων και το κόστος του πολέμου

08:36

Πιερρακάκης προς ΝΣΚ: Επιτάχυνση διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη

08:33

Από Hilton σε The Ilisian: Το εμβληματικό ξενοδοχείο επιστρέφει στο luxury hospitality

08:21

Natura: Στη Βουλή το νομοσχέδιο που ανοίγει «παράθυρο» δόμησης - Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και οικόπεδα

07:58

Εξοικονομώ: Τι σημαίνει να μην «βγει» η προθεσμία μέχρι το τέλος Ιουνίου - Τι χάνεται σε επιδοτήσεις και πληρωμές

07:53

Σε υψηλό 4 ετών το πετρέλαιο, ξεπέρασε τα 126 δολάρια

07:47

Το πραγματικό σοκ στις τιμές των τροφίμων έρχεται…

07:40

Σήμερα στις Βρυξέλλες ο νέος πολυετής Προϋπολογισμός - Τι αλλάζει στις προβλέψεις

07:34

MSCI: Μοναδική περίπτωση η επιστροφή της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές - Ευκαιρία για τους επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider