Ήρθε το πρώτο Οnline καφέ στην Αθήνα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήρθε το πρώτο Οnline καφέ στην Αθήνα
Ήδη όλα τα διαδικτυακά «τραπέζια» στο Κιμωλία online art cafe είναι κλεισμένα μέχρι τις 14 Απριλίου, όπως λέει στο insider.gr o Νίκος Παλαβιτσίνης, σύμβουλος πληροφορικής.

Το πρώτο Οnline καφέ στην Αθήνα, το Κιμωλία online art cafe, «άνοιξε τις πόρτες» του την 1η Απριλίου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων προστασίας.

Στόχος της πρωτοβουλίας του γνωστού καφέ στην Πλάκα, εκτός από το να διατηρήσει την επικοινωνία με τους πελάτες του όσο θα παραμείνει κλειστό το φυσικό κατάστημα, είναι να προσφέρει παράλληλα τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά αυτή τη δύσκολή περίοδο, όπως λέει στο insider.gr o Νίκος Παλαβιτσίνης, σύμβουλος πληροφορικής.

Ο ίδιος μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle και σε συνεργασία με τον αδελφό του Αλέξανδρο Παλαβιτσίνη και τη μητέρα του Κατερίνα Βαγενά, ιδιοκτήτρια της Κιμωλίας, δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό καφέ, καλώντας τον κόσμο να περάσει ποιοτικό χρόνο με φίλους, όπως θα έκανε και σε ένα κανονικό μαγαζί.

O Νίκος Παλαβιτσίνης επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, και ήδη έχουν γίνει 200 εγγραφές στην πλατφόρμα που αντιστοιχούν σε 1.000 λογαριασμούς, καθώς κάθε εγγραφή δίνει 5 κωδικούς. Ήδη μάλιστα όλα τα διαδικτυακά «τραπέζια» είναι κλεισμένα μέχρι τις 14 Απριλίου.

Πώς λειτουργεί

Όπως εξηγεί, ο κ. Παλαβιτσίνης υπάρχουν κάθε μέρα 15 διαθέσιμα τραπέζια με μέγιστο αριθμό 5 ατόμων ανά τραπέζι. Ο χρήστης που συμπληρώνει τη φόρμα, λαμβάνει έναν λογαριασμό και έχει ένα τραπέζι στη διάθεσή του καθώς και πέντε συγκεκριμένους λογαριασμούς συνδεδεμένους, τους οποίους λαμβάνουν φίλοι του. Αυτό σημαίνει, όπως λέει, ότι δεν μπορείτε να μπείτε σε άλλα «τραπέζια», το τραπέζι σας θα δεχτεί μόνο τα 5 άτομα που θα έχουν τους αντίστοιχους λογαριασμούς.

KIMOLIA

Η διαδικτυακή παρέα θα έχει στη συνέχεια την ευκαιρία μέσω της πλατφόρμας, για μία ολόκληρη μέρα να πιει τον καφέ της και να πει τα νέα της, όπως ακριβώς θα τα έλεγε σε μία καφετέρια. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, ο καφές ετοιμάζεται στο σπίτι.

Σημειώνεται ακόμη ότι η πλατφόρμα είναι δωρεάν, μπορεί να κάνει ο καθένας όσες κρατήσεις θέλει (αρκεί να κάνει μια λελογισμένη χρήση) ενώ δεν καταγράφεται καμία συνομιλία στα «τραπέζια».

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αφήσει κάποιος ένα σχόλιο στο virtual τραπέζι της «Κιμωλίας» για τους επόμενους χρήστες που θα επισκεφθούν την πλατφόρμα την επόμενη μέρα ή ακόμη και να ανταλλάξει απόψεις στο δημόσιο vitual «μπαρ» με τους υπόλοιπους χρήστες που βρίσκονται εκείνη την ώρα στο κατάστημα.


Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider