Τι μέτρα λαμβάνουν για τους εργαζόμενους 5 κορυφαίες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι μέτρα λαμβάνουν για τους εργαζόμενους 5 κορυφαίες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ
Μέτρα για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους λαμβάνουν οι κορυφαίες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει την παγκόσμια κοινότητα, με πολλές εταιρείες να κατεβάζουν ρολά και να «σβήνουν τις μηχανές», οι εργαζόμενοι σε κλάδους που συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους όπως το λιανεμπόριο, καλούνται να επιλέξουν: Είτε συνεχίζουν να πηγαίνουν στην εργασία τους, διακινδυνεύοντας σε μεγάλο βαθμό την υγεία και την ασφάλεια τους, είτε μένουν στο σπίτι και χάνουν μέρος τους εισοδήματος τους και πιθανότατα τη δουλειά τους.

Με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στη δίνη του κορονοϊού, μεγάλοι κολοσσοί του λιανεμπορίου αλλάζουν τη φιλοσοφία τους προκειμένου να θωρακίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το προσωπικό τους.

Ποιες είναι οι 5 εταιρείες που λαμβάνουν μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με το Business Insider:

Η Starbucks ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσαν στις 11 Μαρτίου ότι θα έδινε το «catastrophe pay» όπως λέγεται το μέτρο που λαβάνουν οι επιχειρήσεις σε Αμερικανούς baristas.

Η πολιτική αυτή που υιοθετήκε στις ΗΠΑ από τη Starbucks είχε ήδη ενεργοποιηθεί στην Κίνα.

Ωστόσο στις 20 Μαρτίου, η Starbucks αναθεώρησε την πολιτική της, λέγοντας ότι θα πληρώσει όλους τους εργαζόμενους για 30 ημέρες ανεξάρτητα από το αν προσήρθαν στην εργασία. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι παραγγελίες θα γίνονται μόνο μέσω drive-thru (οι οδηγοί ανοίγουν το παράθυρο και παίρνουν την παραγγελία τους) και ντελίβερι.

Η εταιρεία fast-food Chili΄s ανακοίνωσε στις 19 Μαρτίου ότι δημιούργησε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης ώστε να υποστηρίξει τους υπαλλήλους της όσο ο κορονοϊός σαρώνει τις ΗΠΑ.

Η αλυσίδα ανέφερε επίσης ότι θα προσφέρει μια επείγουσα αμοιβή στους εργαζόμενους που είχαν διαγνωστεί με Covid-19 ή που είχαν τεθεί σε καραντίνα λόγω της διάγνωσης ενός μέλους της οικογένειάς τους από τον ιό. 

Τέλος, η εταιρεία έχει αναπτύξει και το δίκτυο της μέσω app, ώστε ο πελάτης να πληρώνει και μόλις πλησιάζει στο κατάστημα να ενημερώνει και ο εργαζόμενος να του παραδίδει το φαγητό στο όχημα του.

Περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό έλαβε και η Amazon.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρέχει έως και δύο εβδομάδες αδείας μετ 'αποδοχών σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καραντίνα ή έχουν διαγνωστεί με τον Covid-19.

Το μέτρο αυτό ισχύει και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις αποθήκες, όπως και τους ωρομίσθιους εργαζόμενους. Η εταιρεία προσφέρει επίσης απεριόριστη αναρρωτική άδεια μέχρι το τέλος Μαρτίου για όλους τους ωρομίσθιους υπαλλήλους.

Τέλος η Amazon δημιούργησε ένα ταμείο ύψους 25 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη εταιρειών που περιστρέφονται γύρω από την ίδια, όπως οι εταιρείες ταχυμεταφορών και οι οδηγοί τους, οι οδηγοί της Amazon Flex και οι εποχικοί υπάλληλοι.

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple έλαβε άμεσα δραστικά μέτρα ώστε να αποφύγει τη διασπορά του κορονοϊού σε εργαζομένους της.

Συγκεκριμένα, στις 10 Μαρτίου η Apple ανακοίνωσε ότι έστειλε ένα εσωτερικό σημείωμα στους υπαλλήλους της, λέγοντας ότι όλοι θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι, σύμφωνα με το 9to5Mac.

Ανακοίνωσε επίσης απεριόριστη άδεια ασθενείας για όλους τους ωρομίσθιους εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Στη συνέχεια, στις 13 Μαρτίου, η Apple ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματα μέχρι τις 27 Μαρτίου και θα πληρώσει όλους τους υπαλλήλους κανονικά κατά τη διάρκεια που τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Μέτρα ώστε να προστατεύσει τους εργαζομένους της έλαβε στις 10 Μαρτίου η Walmart.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω e-mail σε όλους τους εργαζόμενους πως αν χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα τότε η διοίκηση θα τους παρέχει μισθούς δύο εβδομάδων σε πρώτο βαθμό, ενώ αν η καραντίνα συνεχιστεί και ο εργαζόμενος δεν μπορεί να επιστρέψει στο κατάστημα, τότε υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν μισθοί έως και 26 εβδομάδων (ωρομίσθιοι, μερικής απασχόλησης και πλήρους).

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

23:38

Ισραήλ: Ο πρόεδρος Χέρτσογκ θα εξετάσει το αίτημα Νετανιάχου για απονομή χάριτος

23:15

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Νοτίου Αιγαίου: Τι σημαίνει για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

22:49

Δένδιας: Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανήκει στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας

22:18

Χαρακόπουλος: Η χώρα μας σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας και αναταράξεων, παραμένει νησίδα σταθερότητας

21:47

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

21:18

Κομοτηνή: Σύλληψη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

20:58

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη στον νότιο Λίβανο

20:47

Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε τροχαίο 36χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας

20:40

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα

20:26

Progressive Lab στο Delphi Economic Forum: Απογοητευμένοι αλλά δημοκράτες οι πολίτες σε 5 χώρες

20:17

Πυρά στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: «Ανακουφισμένος» ο βασιλιάς Κάρολος

19:59

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία

19:42

Ισραήλ: Κοινή κάθοδος Μπένετ - Λαπίντ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

19:22

Τραμπ για διαπραγμάτευση: Όποτε θέλει το Ιράν ας μας πάρει τηλέφωνο

19:00

Εκπλήξεις με αστερίσκους από τις τράπεζες

18:53

Commerzbank: «Μήλο της Έριδος» ανάμεσα σε Βερολίνο και UniCredit

18:26

Bloomberg: Δεν αναμένονται αυξήσεις επιτοκίων απ' τις κεντρικές τράπεζες των G7

17:41

Δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

17:26

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη μεταβαίνει τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ

17:10

Μαραθώνιος Λονδίνου: Έγραψε ιστορία ο Σάουε - Τον έτρεξε σε λιγότερο από δύο ώρες

17:00

Από το χωράφι στο ράφι… Ποιος κερδίζει πραγματικά;

16:48

Μητσοτάκης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον ΠτΔ στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων

16:37

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τις επιθέσεις κατά στόχων στον νότιο Λίβανο

16:22

Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

16:12

Θεσσαλονίκη: Θύμα βανδαλισμού η προτομή του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη

16:02

Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει παρελθόν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

15:53

Πάπας Λέων: Όσοι διεξάγουν πολέμους και ιδιοποιούνται πόρους είναι κλέφτες - Στερούν από τον κόσμο ένα ειρηνικό μέλλον

15:36

Μητσοτάκης για την επίθεση στο γεύμα στον Λευκό Οίκο: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία

15:32

Στάρμερ: Δηλώνει σοκαρισμένος και καταδικάζει το περιστατικό των πυροβολισμών στη δεξίωση που ήταν παρών ο Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider