Επιχειρήσεις | Διεθνή
17-01-2020 | 10:07

Αυτές είναι οι 4 εταιρείες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 4 εταιρείες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο

Αυτές είναι οι 4 εταιρείες που ανήκουν στο «κλαμπ» του 1 τρισ. δολαρίων, μετά την είσοδο της Alphabet.

Την Πέμπτη 16/1 η Alphabet έγινε η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια και κατάφερε να μπει σε ένα κλαμπ για... λίγους.

Η μητρική εταιρεία της Google και του Youtube κατάφερε να ξεπεράσει το «φράγμα» του 1 τρισ. δολαρίων και πλέον ανήκει στο εταιρικό «κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων».

Δείτε ποιες εταιρείες ανήκουν πλέον στο ολιγάριθμο αυτό «κλαμπ»:

Πλέον, μέλος στο ολιγάριθμο «κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων» έγινε και η Alphabetη μητρική εταιρεία της Google, η οποία είναι η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων.

Η Amazon το Σεπτέμβριο του 2019. Όμως, δεν κατάφερε να μείνει αναμεσά τους για πολύ, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία «έπεσε» στα 940 δισ. δολάρια.

Τον Απρίλιο του 2019, έγινε «μέλος» η Microsoft και έγινε η δεύτερη τεχνολογική εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων.

Η Apple έγινε η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων τον Αύγουστο του 2018 και από τότε η κεφαλαιοποίηση της έχει ξεπεράσει τα 1,37 τρισ. δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.