Τζεφ Μπέζος: Πώς έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τζεφ Μπέζος: Πώς έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Δείτε πως τα κατάφερε.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου ο ιδιοκτήτης και CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος έγινε 56 ετών και σύμφωνα με το Bloomberg γιόρτασε τα γενέθλια του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία.

Η περιουσία του ξεπερνά τα 118 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Billionaires Index του Bloomberg και παρά το ακριβό διαζύγιο που του επεφύλασσε το 2019, παραμένει στο τιμόνι της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας στον κόσμο, ενώ κρατά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου.

Δείτε πως εξελίχθηκε για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το Business Insider:

Τον Ιούλιο του 2017, ο Τζεφ Μπέζος κατέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Το 2019 ήταν μια «καλή» χρονιά για τον ιδιοκτήτη και CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Μπορεί να «έχασε» για λίγα 24ωρα τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, όταν η τιμή της μετοχής της Amazon υποχώρησε στα 1,637 δολάρια, στη σκιά δημοσιοποίησης των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας. Τίτλο, όμως, τον οποίο κατέκτησε ξανά.

Μάλιστα, ήταν τόσο πλούσιος το 2019, ώστε έβγαζε - κατά μέσο όρο- 2.489 δολάρια το δευτερόλεπτο, δηλαδή 149.353 δολάρια το λεπτό – περισσότερα από τα δεκαπλάσια από όσα βγάζει ο μέσος εργαζόμενος σε δέκα χρόνια.

Όταν έγινε η έκρηξη του dot-com οι αναλυτές εκτιμούσαν πως θα φέρει το τέλος της Amazon και την αποκαλούσαν «Amazon.bomb», όμως ο Τζεφ Μπέζος και η επιχείρηση του τα κατάφεραν.

Η ανάπτυξη της Amazon ξεπέρασε τα όρια των βιβλίων, καθώς ξεκίνησε να πουλά τα πάντα, από έπιπλα και οικιακές συσκευές, μέχρι ρούχα και υπηρεσίες.

Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια η αξία της Amazon εκτιμάται στα 900 δισ. δολάρια.

Το 1994 ο Τζεφ Μπέζος διάβασε πως το Διαδίκτυο είχε καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 2.300% σε ένα χρόνο και αποφάσισε πως έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να κερδίσει από αυτό.

Έφτιαξε μία λίστα με 20 πιθανά προϊόντα που θα μπορούσε να πουλάει διαδικτυακά και κατέληξε πως τα βιβλία ήταν η καλύτερη επιλογή.

Το Amazon.com ξεκίνησε τότε, από ένα γκαράζ και κατά τον πρώτο μήνα πούλησε βιβλία σε 50 κράτη και σε 45 διαφορετικές χώρες.

Στις 15 Μαΐου του 1997 πέτυχε την είσοδό του στη Wall Street.

Η πρώτη δουλειά του Τζεφ Μπέζος ήταν σε ένα κατάστημα McDonalds και αποτέλεσε κίνητρο για τον ίδιο και την τότε σύντροφο του να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Το «Dream Institute» ήταν ένα δεκαήμερο καλοκαιρινό σεμινάριο για παιδιά, όπου χρέωναν 600 δολάρια το κάθε παιδί.

Μετά το κολέγιο, όπου σπούδασε πληροφορική, ο Τζεφ Μπέζος έπιασε την πρώτη του κανονική δουλειά στην τότε startup Fitel.

Ακολούθησε η συνεργασία του με την εταιρεία D.E. Shaw, όπου σκαρφάλωσε μέχρι τη θέση του αντιπροέδρου μετά από μόλις 4 χρόνια.

Σύμφωνα με το Business Insider, όταν ήταν στο σχολείο, ο Τζεφ Μπέζος έλεγε στους καθηγητές του ότι «το μέλλον της ανθρωπότητας δεν βρίσκεται σε αυτό τον πλανήτη». Όταν ήταν παιδί ήθελε να γίνει επιχειρηματίας «του διαστήματος» και πλέον διαθέτει τη δική του εταιρεία που «εξερευνά το διάστημα», την Blue Origin.

Μάλιστα, η Blue Origin «έγραψε» ιστορία το 2015 όταν έγινε μία από τις πρώτες εμπορικές εταιρείες που εκτόξευσε έναν «επαναχρησιμοποιούμενο» πύραυλο.
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:54

Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ιδιωτικό Χρέος από τον Ν. Ανδρουλάκη

20:42

Ο Τραμπ «βάφτισε» τη Λίμνη Οντάριο σε Λίμνη της Αμερικής

20:31

Κεραμέως: Δημιουργούμε τις προοπτικές για να έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολύ καλύτερα χρόνια στο μέλλον

20:20

Συνάντηση Τσίπρα με Καββαθά και Χατζηθεοδοσίου

20:09

Nέα παγκόσμια μονάδα ψηφιακών παιχνιδιών για Hot Wheels, UNO και Barbie από Mattel

20:00

Φθηνότερο λάδι, ακριβότερο τραπέζι

19:50

Με κέρδη υποδέχεται ο χρυσός τον Γουόρς στο Τζάκσον Χολ

19:49

Τζιτζικώστας από Καλαμαριά: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει ισχυρή ευρωπαϊκή σφραγίδα

19:38

Κατσαφάδος: Νέο, σύγχρονο και ψηφιακό πλαίσιο για την αποκατάσταση των πολιτών μετά από φυσικές καταστροφές

19:32

Πηγές ΥΠΕΝ: Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό δεν επιτρέπει δόμηση στα 25 μέτρα από τη θάλασσα

19:30

Ευρωαγορές: Πιέσεις στους δείκτες παρά την ώθηση της Nvidia

19:22

Πιερρακάκης: Η Θεσσαλονίκη αλλάζει - Έργα ανοίγουν νέες δυνατότητες για όλη τη Βόρεια Ελλάδα

19:09

Αντίδραση για το πετρέλαιο μετά το πτωτικό 3x3

18:56

Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση βάζει πολύ ψηλά τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία μας και τη Θράκη μας»

18:42

«Καπνός» 700 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της Alphabet

18:29

Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Εύβοια και Χίο

18:21

Κυβερνοεπίθεση εναντίον τριών βρετανικών αεροδρομίων - Εκλάπησαν δεδομένα εκατομμυρίων πελατών

18:10

Συνάντηση Γεραπετρίτη με την υποψήφια ΓΓ του ΟΗΕ - Στο επίκεντρο η μεταρρύθμιση του Οργανισμού

18:01

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουλίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

17:53

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Συμπληρωματική πληρωμή 12 εκατ. ευρώ σε 73.542 δικαιούχους

17:43

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε ο «χασάπης της Βοσνίας»

17:39

ΥΠΑΑΤ: Παράταση εφαρμογής της υποχρεωτικής δήλωσης συγκομιδής ελαιοκάρπου

17:36

ΧΑ: Πρώτη «μάχη» στις 2.700 μονάδες - Βγήκαν πωλητές στα υψηλά

17:35

Χάμακ (Fed): Ώρα για δράση με αύξηση επιτοκίων

17:15

ΟΠΕΚΑ: 180,87 εκατ. ευρώ καταβάλλονται σε 570.792 δικαιούχους στις 31 Aυγούστου

17:12

Τουρνάς: «Ιδιαίτερα δύσκολες οι συνθήκες - Αναδιάταξη και ενίσχυση των δυνάμεων λόγω των ισχυρών ανέμων»

17:09

ΗΠΑ: Μικρή μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας - Σε υψηλό 16 μηνών το εμπορικό έλλειμμα αγαθών τον Ιούλιο

17:00

Η Γαλλία χαλαρώνει τους αυστηρούς κανόνες παραγωγής τυριών λόγω καύσωνα

16:51

Κέρδη στη Wall Street δια χειρός Nvidia

16:48

Κικίλιας: Νέα πλοία, περισσότερα στελέχη και ενίσχυση της παρουσίας του Λιμενικού στο Αιγαίο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider