Ο Τζεφ Μπέζος βγάζει κάθε λεπτό όσα βγάζουμε σε 10 χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τζεφ Μπέζος βγάζει κάθε λεπτό όσα βγάζουμε σε 10 χρόνια
Ο βασικός μισθός του Τζεφ Μπέζος ως CEO της Amazon είναι μόλις 81.840 δολάρια!

Το 2019 ήταν μια «καλή» χρονιά για τον ιδιοκτήτη και CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Μπορεί να «έχασε» για λίγα 24ωρα τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, όταν η τιμή της μετοχής της Amazon υποχώρησε στα 1,637 δολάρια, στη σκιά δημοσιοποίησης των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, όμως τον οποίο κατέκτησε ξανά.

Μάλιστα, ήταν τόσο πλούσιος το 2019, ώστε έβγαζε - κατά μέσο όρο- 2.489 δολάρια το δευτερόλεπτο, δηλαδή 149.353 δολάρια το λεπτό – περισσότερα από τα δεκαπλάσια από όσα βγάζει ο μέσος εργαζόμενος σε δέκα χρόνια.

Πώς το κατάφερε;

Ο βασικός μισθός του Τζεφ Μπέζος ως CEO της Amazon είναι μόλις 81.840 δολάρια και οι συνολικές αμοιβές του, συμπεριλαμβανομένων ασφάλειας και επιδομάτων, φτάνουν τα 1.681.840 δολάρια.

Όμως, η περιουσία του εξηγείται αν προσθέσει κανείς ότι του ανήκει το 16% των μετοχών της Amazon. Συν τις μετοχές του στη διαστημική εταιρεία Blue Origin, η οποία επίσης του ανήκει, μεταξύ άλλων.

«Επιχειρηματίας της δεκαετίας»

Τον τίτλο του «επιχειρηματία της δεκαετίας» δίνουν στον Τζεφ Μπέζος τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη που καταλαμβάνουν θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια ορισμένων εκ των ισχυρότερων εταιρειών του κόσμου.

Σχεδόν το ένα τρίτο των οικονομικών διευθυντών (CFOs) που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη του πρακτορείου CNBC εκτιμούν ότι ο ιδρυτής της Amazon είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της τελευταίας δεκαετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider